søndag 23. desember 2012

Jul


Og endelig ble det julaften... Mor var som vanlig første mann opp, og har både rukket å handle litt småtteri på Rema 1000 og lage dynegrøt før noen andre i det hele tatt har leet på øyelokkene. I skrivende stund er det faktisk bare veslesnuppa som har klart å karre seg opp for å se Snekker Andersen.


Det er fremdeles en del å gjøre før julefreden senker seg, så sånn sett er det greit at det ennå er stille i huset:-)


Her er det både svineribbe og pinnekjøtt på menyen i dag. Og det skal lages kålrabistappe og riskrem, så det er ennå litt å henge fingrene i. 


Om noen timer er det julegrøt med mandel i. Etter vi begynte å lage marsipanen selv er det ingen som lenger vil ha marsipangris fra Nidar i premie, så nå har vi gått over til sjokoladenisse i stedet. Litt vanskelig å oppdrive sjokoladenisse kl 07.05 på Rema en julaften morgen, men jeg fant nå en pakke med noen smånisser som får duge:-)


Ungene har forresten pyntet juletreet helt på egenhånd før mor kom hjem fra jobb en dag, og det var vel ikke akkurat helt med i planen. Jeg liker jo best å ha regien på julepyntingen.... Og av en eller annen grunn har de altså klart å finne esken med grusom bling-bling julepynt som jeg hadde prøvd å gjemme vekk, så treet vårt er et sammensurium av gullenker og sølvlenker i ulike lengder..., blå kuler, røde kuler, rosa kuler, bamsepynt, snøkrystaller, flusopp, muffinspynt.... Det eneste som mangler er blinkende kulørte lys... Men ungene er så strålende fornøyd at treet får være akkurat som det er, og så har mor sjøl heller funnet noen grankvister som hun har pyntet. Hun har jo litt mer sansen for hjemmelaget pynt.


Ikke ett eneste filthjerte har funnet veien til juletreet, så da måtte jeg bare henge noen på greinene mine. Det blir ikke ordentlig jul uten hjemmelagde filthjerter!


Det blir ikke ordentlig jul uten kongerøkelse heller, så den er allerede tent.


Så får jeg ta meg en runde og skvette litt grønnsåpe rundt omkring, så det i hvert fall lukter julerent:-)

Jeg ønsker alle sammen en riktig fin julefeiring!

God jul!

8 kommentarer:

 1. Herlige bilder. Ønsker dere en riktig god og fredfull jul.
  Klem

  SvarSlett
 2. Effektiv du. Eg sløvar med kaffi, men skal lage julefrokost no kl 11.
  Ha ei riktig god jul.

  SvarSlett
 3. Koselige bilder fra deg.
  Ønsker deg og dine en God jul
  Klem fra meg

  SvarSlett
 4. God jul til deg og dine, kjære Barbro! Tusen takk for flott julekort:)

  SvarSlett
 5. Koselig stemning i stua hos dere, Barbro. Fin pynt på grankvistene, den lille bambien er så søt. :)) Veldig koselig i sommer da vi møttes! Må bare komme innom igjen neste gang dere er i Harstad. Ønsker dere ei riktig god jul.

  SvarSlett
 6. Heisan Barbro
  Jeg er IMPONERT over ditt lange, fyldige innlegg og alt du har rukket i dag!
  Koselige bilder! Glad jul til deg og dine!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 7. Så nydelige bilder:)
  Ei god jul til deg og dine!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 8. Nydeleg pynta, elsker bambiane:-)
  Her fekk ungane frie tøylar og det viser, men det skal få vere som det er. Ungane strålande fornøgde:-) Ei blanding av alt mulig her også og så heng det litt i klasevis her og der. Er det ikkje det vi kaller sjarmerande då?:-) God jul til deg og dine! Klem

  SvarSlett