mandag 10. desember 2012

Produktive dagerDesember er fylt med hyggelige juleforberedelser og juleverksted, og akkurat nå har jeg bare gitt opp å rydde spisebordet, så her råder et skikkelig kreativt kaos. Det skal få stå sånn et par dager til, til nordlendingen kommer hjem. Det spørs om han synes det er like stas å finne glitter i undertøyet:-) For om ikke jula varer helt til påske, så skal man sannelig vite at glitter finner man i hvert fall helt fram til påske...
Jeg liker å legge fram masse forskjellige materialer og så kan ungene få bruke fantasien og kreere det de vil - med litt veiledning underveis:-)
Toving synes de fleste unger er kjekt, og til og med de aller yngste kan få til å tove en liten mus. 


Så hjelper mamma til med å sy på detaljene, sånn at selv den snodigste lille ullklump blir en søt mus:-)

Alt du trenger å gjøre for å tove en mus er å ta en håndfull ull og dyppe i varmt vann med grønnsåpe. Så begynner du forsiktig å jobbe med ullen, i begynnelsen omtrent som du forsiktig lager boller. Når ullen begynner å filte seg og bli hardere, så bruker du mer kraft. Og når du til slutt har fått den ganske hard og fast, så skyller du ut såpen og presser ut vannet. Om ikke de minste barna orker å jobbe så lenge med ullen at den blir helt fast, så gjør det egentlig ingenting. Når øyne, ører og snute kommer på så blir det en fin mus likevel:-)

Jeg har sydd på romerperler til øyne og ører av ullfilt. Snuten er laget ved å sy fram og tilbake med dobbel sytråd uten å stramme, slik at det står igjen løkker, og så festes det hver gang med et lite nest mellom værhårene, sånn at det blir selve snuten. Halen er laget av en tvinnet snor som sys på.

Perlehjerter er også pynt som både lillemann og veslesnuppa klarer fint å lage. Perlene tres på en ståltråd som så formes til et hjerte med litt voksenhjelp. 


Syltetøyglasss blir søte lyslykter med glansbilder, stjerner og sløyfebånd, og så er det jo så stas å ha laget det helt på egenhånd - uten noen form for hjelp:-)Papirleire er også en årlig julepyntslager. Leiren kjevles ut med en hekleduk eller blondeduk over og under hvis du vil ha mønster på begge sider. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut med. Så enkelt og så fint, og leiren skal bare lufttørke.


Ha en fin og produktiv dag!


9 kommentarer:

 1. Så utrolig mange gode tips! Tusen takk. Hvor får man kjøpt papirleire? Og "smuldrer" det lett opp, eller holder det seg fint?

  SvarSlett
 2. Veldig koselig med juleverksted :-) Jeg hadde det i går jeg - og fant faktisk en aktivitet som passa like bra for 3-åringen som 9-åringen :-D Vi laga lysestaker av gamle glass - satte på stjerner og mala med frostmaling. Både ungene og jeg var storfornøyde :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 3. Ja her var det mye spennende å velge mellom,juleverksted er GØY!!!
  Den papirleiren har jeg aldri prøvd,det fikk jeg lyst å kjøpe å prøve med jentene mine,ble jo såååå fint:)
  Mange gode tips:)
  Ha en videre kreativ uke!
  Klem Caroline

  SvarSlett
 4. Ja her var det kreativt ser jeg:) Likte så godt figurene dere har laget av papirleire, det var nytt for meg. Panduro i morgen kanskje?
  Adventsklem

  SvarSlett
 5. Herlig kreativt ja :) Så fin heading du laget deg!

  SvarSlett
 6. Så gøy ungend dine må ha det og så kjket at de kan holde på med så mye forskjellig! De papirleire figurene ble jo veldig søte da! Mange gode tips her å ta med seg:)

  SvarSlett
 7. De musene var nydelige!
  Vi laga papirhjerte-kuler i går og Ingvar fikk sy med symaskina. Det var stats.
  Ellen :)

  SvarSlett
 8. Å, så mykje fint du har laga! Det er ei fryd å komme heim frå jobb og berre nyte dine siste innlegg over ein kopp kaffi :) Mysene var nydelege, det samme var den søte julepynten du hadde hengt opp med ein hyssing. Enkelt og veldig dekorativt! Eg får ikkje gjort det slag, her går det kun i juleførebuingar på skulen... Men det er jo veldig kjekt, då!

  SvarSlett
 9. Det er koselig å ha et slikt fristende bord stående framme. Lykke til videre med førjulskreativiteten for små og store :)

  SvarSlett