søndag 16. desember 2012

Det fylles opp sakte, men sikkertDet blir neppe syv slag i år heller, og om det skulle slumpe til, så blir det ikke de riktige syv slagene. Vi baker verken sandkaker, goro eller fattigman. Men krumkaker skal det bli, og det er vel det eneste "riktige" av de syv slagene vi baker. Sirupssnipper blir det heller ikke, men pepperkaker er jo et vel så godt alternativ. I dag har vi unnagjort tredje - og siste runde med pepperkakebaking.


Kakeboksen trengte og etterfylles litt siden innholdet, uvisst av hvilken grunn, stadig komprimeres, og dessuten måtte det årlige pepperkakehuset bakes. Ungene hadde som vanlig store ambisjoner og ønsket seg aller helst en diger borg. De ble litt skuffet da mor gikk for det som minnet mest om et utedo...  Det var no et  grådig lite pepperkakehus, syntes veslesnuppa, og mente at siden det var så lite så burde de i det minste få hvert sitt hus/ utedo.


Foruten at pepperkakene er i boks, så er jammen de brente mandlene i boks også. Det skal jeg overhodet ikke ha æren for. Fra snill nordlendingstoresøster fikk vi flybårne brente mandler, så da slipper vi å prøve oss på nok en julegodtfiasko.

Vi holder oss heller til det vi kan. Nå står havreflarn for tur. Kakeboksene fylles sakte, men sikkert:-)

8 kommentarer:

 1. Koselig :)
  Synes pepperkakehuset var kjempefint :)

  god ny uke!
  KLEM

  SvarSlett
 2. Så koselige bilder. Du har pynta så fint, både med de røde hjertene mot de hvite veggene, og den fine girlanderen oppe i vinduet. Koselig og fint!

  SvarSlett
 3. Har vel ikke så mye å si hvilke sorter det er som bakes ;-) Syns pepperkakehuset deres ble veldig fint jeg :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 4. Vi har bakt pepperkaker! Yuhuu!

  SvarSlett
 5. Jeg har KJØPT havreflarn i år:-O
  (og nå må jeg snart finne frem julepynten ser jeg, for om julebarna dine hadde kommet på besøk til meg, hadde de sikkert snudd i døren etter å ha oppdaget at det ikke er en eneste nisse eller et eneste snev av rødt her:-/ )

  SvarSlett
 6. Flink du også... Eller flinkere må jeg vel nesten si.. For her er det ingen ting som er bakt ennå og jeg er ikke sikkert på om det blir det heller. Saster på å bli invitert bort i julebesøk, slik at vi slipper unna både baking og rydding..

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 7. Pepperkakene niåringen bakte for et par uker sida hos bestemor er også forsvunnet.....hm.
  Synes utedassen var supersøt, jeg.

  SvarSlett
 8. Passelig stort pepperkakehus :-)
  men tror ungene her i huset ville vært enige med dine :-)

  SvarSlett