mandag 9. januar 2012

De to nederste kappene på et voksenskjørt er omgjort til to barneskjørt. Paljettbånd oppe og silkebånd nederst var der opprinnelig, så skjørtene er bare sydd sammen i siden, trædd strikk i oppe og har fått påsydd et par hjerter.
Tusen takk for hyggelig respons på innlegget om gjenbruk. Det varmer en gjenbruksdame at det er flere der ute som er opptatt av det samme. Og veldig kjekt at mange synes det er gøy med innlegg som handler om gjenbruk og redesign. Så derfor fortsetter vi i samme gaten i dag med en liten kavalkade av mine redesignfavoritter når det gjelder klær. Noe av det kjekkeste jeg vet er å redesigne kjoler og skjørt.

Jeg liker spesielt godt å bruke gamle gensre og sette på et skjørt - enten et man har fra før eller et man snurper sammen, sånn som her

og her.

Avklippet topp sydd rett på et sommerskjørt. Enklere blir det ikke.
Her er favorittsommerkjolen min i myke og deilige tekstiler:-)

Kort skjørt fra H&M har fått ekstra lengde, pluss blonde og sommerfuglapplikasjon.
Miniskjørt er man liksom blitt litt for gammel til, men skjøter man på et titalls centimeter med stoff, så blir det tekkelig nok for en 40- åring og:-)

Et av de aller raskeste og morsomste redesignprosjektene mine. Avklippet bol snudd på hodet blir fint barneskjørt med strikk i livet og heklekant nede. Sånne vil jeg definitivt lage flere av, så nå er jeg på jakt etter gamle strikkegensre. Gleder meg til loppemarkedsesongen er i gang igjen:-)

Ha en fin dag!

16 kommentarer:

 1. Miniskjørtet laget av genser er min favoritt. Elsker fargene og mønsteret.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Hei på deg :) ja du er veldig flink med gjenbruk. Klærne du syr blir både personlige og unike...ingen har lik. :) Også får man jo bedre samvittighet når man bruker ting om igjen. Det gjør jeg :) Gleder meg virkelig til å følge deg videre :) Ønsker deg en flott uke! Her males gamle loppis hyller. De skal henges opp på kjøkkenet. Og i går var vi på auksjon...det ble med oss noen artige små kiste/kasser med lokk...de skal males i herlige farger for så å bli enten lekekasser til barn eller en slik sokker,lue,votter kasse....hilsen Merethe

  SvarSlett
 3. Gjenbruk er noe jeg også setter stor pris på. Både i interiør og klær. Du har fått det fint til med både skjoler og skjørt. Likte spesliet godt den genseren du hadde snudd på hodet :)
  Ha en fin fin dag
  Trude :)

  SvarSlett
 4. Hei på deg=)
  SÅ flotte kjoler! kom litt i vår stemning nå jeg =) hehe og kjempe søtt armbånd!!

  SvarSlett
 5. Flotte ting du har redesignet! Likte spesielt skjørtet du har laget av en strikkegenser.
  Hver gang jeg ser redesign, tenker jeg på alle eskene med avlagte klær, både til meg og ungene, som er i boden. Men skal innrømme at de ligger godt der ute...

  SvarSlett
 6. Enig i at det er kjempekult med gjenbruk, men jeg er mer på møbelfronten enn på klesfronten, dessverre. Er ikke så godt til å sy om klær ennå. Men jeg begynner å sy litt nye klær da, så får vi heller se hvordan det blir framover. Blir uansett veldig inspirert av deg. Drømmer om å sy puter av strikkegensere om ikke annet... :)

  SvarSlett
 7. Her var det jammen mange flotte redesign-prosjekt! Så flink du er!! :) Jeg er ikke så flink til det selv (handler vel mest om sy-kunnskaper), men gjenbruk er stas!
  hilsen Frieblonder

  SvarSlett
 8. Guri så mye fint. Du er bare så flink. Holder på å hekle meg en topp av restegarn så skal det bli stoff på underdelen. Er ikke noe klesdesigner, men nå ble jeg inspirert til å klare det.
  Have fun
  Klem klem
  Randi

  SvarSlett
 9. Likte veldig godt ideen med genser som ble skjørt! Og så kom jeg til å tenke på at dersom genseren har høy hals (som jo denne har), kan du klippe en fin firkant/runding rundt halsen, hekle en kant, og vips har du en knallfin hals til store barn/voksne! :) Så får du utnytta hele genseren!

  Takk for mange fine innlegg og mye inspirasjon:)

  SvarSlett
 10. Mye flott, Barbro! Og Randis smykker er nydelige:)

  SvarSlett
 11. Kjempemasse morsomme klær. Det er så gøy med redesign, og det er like morsomt å gjøre det på 10 minutt som de prosjektene som må planlegges og jobbes med over lengre tid. Redesign har rom for alt, og det er derfor vi elsker å gjøre det.

  Kjekt å følge bloggen din! :-)

  SvarSlett
 12. Hei! For en utrolig kreativ dame du er:) Jeg er stum av beundring...Jeg elsker også gjenbruk, men må si som Catje over her, at jeg er mest på møbler og oppussing av dem. Jeg og symaskinen blir ikke helt fortrolige. Men masse herlig inspirasjon å hente her hos deg:) Ha en flott uke!

  SvarSlett
 13. Ja, her var det gode gjenbruksidèer på rekke og rad. Flott!

  SvarSlett
 14. Hurra for redesign!
  Jeg tar vare på klær som går i stykker og som ikke kan repareres. Stoffene kan nemlig fint brukes til andre ting. Spesielt kjekt er det når klær jeg har brukt mye og blitt glad i får nytt liv.

  Godt nyttår til deg!

  SvarSlett
 15. Det strikkaskjørtet var fantastisk!!

  SvarSlett
 16. Du er bare superflink Barbro - håper du får nytte av stoffene du handlet av meg :)

  SvarSlett