fredag 8. juli 2011

En god ide


Eldstemann hadde et ønske om kingsize seng, i tillegg til det megastore skrivebordet han allerede hadde på rommet. Så da gigantsengen kom på plass, så var det ikke særlig med gulvplass igjen. Greit nok, tenkte jeg, er det sånn han vil ha det så gjerne for meg.

Nordlendingen derimot ergret seg grønn over at det virket så trangt der inne - noe som nok skyldes mest at han bruker rommet som tilfluktsrom når eldstemann ikke er hjemme. Og det er jo ganske ofte.

Nordlendingen påsto etterhvert at han hadde fått en lys ide om hvordan han kunne ommøblere rommet sånn at det ble bedre plass. Jeg så ikke for meg hvordan det skulle gå til, men værsågod liksom, bare gå i gang, tenkte jeg. Og så lo jeg litt av tanken på nordlendingen som interiørkonsulent.


Men nordlendingen hadde faktisk en god løsning på det hele. Først ble beina på det store skrivebordet skrudd av, og så ble bordplaten saget av både i lengden og bredden. Beina ble skrudd på igjen, og vips så passet skrivebordet mellom skapet og vinduet, og det ble bedre gulvplass.

Delen som ble kuttet av bordet i lengderetning, ble perfekt som hylle over skrivebordet - akkurat i samme lengde som bordet.


De tomme blikkboksene hadde jeg tenkt å kle enten med stoff eller papir, helt til jeg fant ut at de egentlig var tøffest sånn som de var der oppe på hyllen. 

Det beste av alt er at alle er fornøyd med makeoveren av gutterommet, både nordlendingen, eldstemann - og ikke minst mor selv. Hva er vel bedre enn at alle hjerter gleder seg?

Ha en fin kveld!
7 kommentarer:

 1. Dei kan når dei vil desse mannfolka. Lur løysing :)

  SvarSlett
 2. Så bra da :-) Kanskje du ikke skal le så mye av nordlendingen når han skal være interiørkonsulent :-P Vi driver og renoverer et gammelt småbruk, og der var gemalen og en kompis (snekker) og jobba - de lekte seg som konsulenter de også....men det innebar at de tok ned en del av en vegg, sånn ca en halvmeter mer enn jeg ville - grrr kjenner jeg fortsatt ikke har tilgitt dem..

  Riktig god helg - klem Siv

  SvarSlett
 3. Hihi - ja, de kan faktisk overraske positivt disse nordlendingsmennene; det har jeg selv erfart i det siste! ;-) Bare viktig å gi dem masse skryt, i alle fall er min nordlending slik at skryt hjelper på kreativiteten ;-)
  Og det så jo virkelig ut som en bra løsning på gutterommet! Likte godt hermetikkboksene!

  Ha en fin kveld videre!
  :-)

  SvarSlett
 4. He he, når det kommer til praktiske løsninger er ofte menn litt kjapperen enn oss. Og det er vel tross alt et gutterom...

  SvarSlett
 5. så lurt av nordlendingen din:-) de glimter til innimellom disse mennene våre. blikkboksene er jo så kule som de er til ett gutterom. Jeg hadde selv vasket og gjort klar noen helt til min nordlending fant det for godt å knø de ned i renoveringskassen vår hehehe,

  SvarSlett
 6. Ja, hva de kan !!! Er det ikke deilig med en handymann... har en sånn jeg også :)
  Ha en fin helg, klem.

  SvarSlett
 7. Se der ja. Det var interiørarkitekten sin det hi hi. Praktisk kan de være. Så kult....få se mer da he he.
  De tapetrestehattene var en super ide. Hva du ikke finner på.
  Kos deg med helgen
  Klemmers fra meg

  SvarSlett