mandag 18. juli 2011

Retrokjoler


Jeg hadde en venninne som ønsket seg en kjole i skikkelige 70 - tallsstoffer som hun skal bruke på en fest som skal være litt i 70 -tallets ånd. Den blir nok neppe brukt mer enn den ene gangen, selv om kjolen faktisk ble kulere enn jeg hadde trodd. Jeg bommet litt på mønsteret da jeg tegnet det av, så kjolen ble litt kortere enn jeg hadde tenkt, men pytt, pytt. Lårkort er jo helt 70 - talls:-)


Mønsteret er forresten hentet fra boken "Made by me", og jeg kommer garantert til å sy en sånn til meg selv og - i litt andre stoffer.... Kjolen har en utrolig kledelig fasong, og jeg ser at den allerede har blitt en hit hos flere syglade bloggedamer:-)

Når vi forresten er inne på retrokjoler, så har jeg fått en mail fra en dame som trenger hjelp til å få tak i mønster til en 50 - talls kjole. 


En lignende den på bildet over. (Kjolen skal være ermeløs). Er det noen av dere søte og flinke sydamer der ute som har noen tips til hvor man får tak i mønster til en 50-talls kjole? 

Ha en fin dag!

9 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER kjolen! Fargene er helt nydelige. Hvis hun bare skal bruke den en gang på fest så kjøper jeg den mer enn gjerne etterpå!

  Gir deg/henne glatt 500 for den! Den er jo en drøm. Eller har du mer av de samme stoffene? Er det mulig å bestille en av deg?

  SvarSlett
 2. Skikkelig fin modell da :-) Sitter her og lurer på om jeg skal bestille meg den boka...det er vel egentlig ikke så veldig mye å lure på, eller?

  Ha ei flott uke - klem Siv

  SvarSlett
 3. Hej

  Angående mønstre til 50'er kjoler, så kig på min blog laralil.blogspot.com - jeg syr selv 50'er kjoler og har links til de steder, jeg finder mine mønstre.

  KH
  Anna

  SvarSlett
 4. Kjolen var dødstøff!! Og den MÅ jo bare brukes mer ,-)

  SvarSlett
 5. Den var kjempestilig!! Hmmm... spørs om jeg ikke må kjøpe meg den boka snart :)

  SvarSlett
 6. Colette Patterns har masse fint i 50talsstil, vel verdt ein kikk også om ein ikkje skal sy noko: http://www.colettepatterns.com/

  SvarSlett
 7. Den boka har jeg hørt mye godt om, så den må nok inn i samlingen når jeg en gang lærer meg å sy. Kanskje man bør få seg symaskin først? Haha.

  SvarSlett
 8. Tøff kjole. Og ja, det mønsteret har jeg lagt min elsk på også. Blir flere kjoler til meg etterhvert.

  SvarSlett