fredag 22. juli 2011

Countdown


De aller fleste gjettet stikkelsbær i går, men så enkelt var det ikke, selv om det var i nærheten.  Bærene er nemlig jostabær, en krysning av stikkelsbær og solbær, og de smaker ikke godt når de er moden en gang... Men super til saft og smoothie:-) Og Sidsel var vel den som var aller nærmest det rette svaret, for hun syntes de kunne se ut som både solbær og stikkelsbær. For å si det sånn, jeg trodde jeg hadde kjøpt stikkelsbærbusker da jeg kjøpte de. 

Men nå er hvertfall mesteparten av jostabærene blitt til smoothie, og nå er det pakking til ferien som står på programmet. Siden turen, tradisjonen tro går nordover, og man kan forvente alt mellom 8 og 23 grader, så er det ikke snakk om å pakke så lite som mulig. Tvertimot.


Her er det bikini, regntøy og boblejakker i skjønn forening. 


Man vet liksom aldri hva man kan forvente. Begge bilder fra sommer nordpå... 

Så her vaskes, brettes og pakkes klær til den store gullmedalje. Mens mor jobber iherdig med å nå bunnen av skittentøyskorgen og pakke for tre, kommer nordlendingen slentrende forbi (etter å ha pakket sine obligatoriske to par bukser, et par t- skjorter, en genser, tre par sokker og noen underbukser) og sier så galant:

"Ka e´det du stræsse med? Se på mæ, rolig så skjæra på tunet!"

Det er da det bare gjelder å lukke øynene, puste dypt og:


Akkurat det med pakking, er litt utenfor menns rekkevidde, tror jeg. Å stue i bilen derimot - det er nordlendingen innmari god på. Så vi får plass til mye. Og det trengs; jeg har jo en tendens til å fylle på litt underveis og:-) 


I år er det første gang vi ikke skal ha med verken vogn eller reiseseng, så da er det bare til å slå seg løs og fylle opp med masse fin rekved, fine steiner og shoppingfunn. Ingen grunn til å kjøre med halvfull bil:-)


9 kommentarer:

 1. Lykke til med pakking og planlegging:)) Håper du bare får sol og varme:))

  Jeg vender nesen mot danacup i morgen, skal ta fly men satser på å fylle flyet med herlige danske brukt funn hi hi..;)

  Kos deg i ferien så blogges vi:)

  SvarSlett
 2. Hihi! Slik var det med pakking her også. Eg pakka til 5 stk og mannen til seg sjølv. Fekk ofte kommentar om kvifor eg begynnte å pakke 2 dagar før vi skulle av stad...Og eg greide ikkje å forholde meg rolig til slike uttalelsar;)
  Han stua bilen, og kunne ikkje begripe at det skulle vere med så mykje. Han hadde berre truse, sokkar og bla, bla, bla
  No pakkar dei som skal vere med til seg sjølv!

  SvarSlett
 3. nydelige farger på bildene dine. joda, det med pakking kjenner jeg til. jeg planla, vasket, strøk, handlet og gjorde alt klart. Og passet på at ingenting unødvendig ble pakket med. Vi hadde en bitte liten Toyota cololla, tre sønner , to bikkjer og gubben og meg. Når vi kjørte ut av porten spurte Gubben ALLTID: Tok du med en truse til meg? Jeg kunne gladelig ha drept han HVER gang, he-he. Klemz grethe

  SvarSlett
 4. Fine bilder! :) Kos deg du! God helg til deg fra Trollkroken :)

  SvarSlett
 5. hei.
  aldri hørt om sånne bær,
  man lærer så lenge man lever,
  lyjje til med pakking, ja en må gardere seg ,
  kos deg masse , klem fra sylvia

  SvarSlett
 6. He-he, høres kjent ut med den fordelinga av pakking... idag er det 12 grader her på Senja.. så klær trengs ja! ;-) God tur nordover! :-)
  Hilsen Pauline

  SvarSlett
 7. Den bærkrysningen var ny...men så lenge de er god til safting, så er de jo ikke helt ubrukelig - skjønt det hadde jo vært greit at de smakte godt sånn i seg selv også.

  Ha riktig god tur nordover. Håper dere har mer bruk for bikine enn luer og votter!! KLEM!!

  SvarSlett
 8. Så hærlig!
  Ja, av den nordnorske sommeren kan vi forvente litt av hvert :) Vi får håpe på sol og godvær når dere kommer nordover. Akkurat nå skinner solen inn vinduet, og jeg skal ut å male hus så snart ungene er sovnet.
  God tur.
  Klæmmer Susanne

  SvarSlett
 9. He, he må le - ja de mannfolka har det enkelt..!
  Riktig god tur min kjære - kos dere masse:-D
  Klem, Hege.

  SvarSlett