søndag 6. februar 2011

Trallalla...


Hver kveld når lillebror skal sove, så har vi et fast sangrituale vi skal gjennom.  Her sliter nordlendingen litt. Ikke fordi han ikke kan synge, men han er helt elendig på å huske sangtekster, noe som gjør at pappa synger barnesanger etter hukommelsen. Det blir litt som når rollefiguren til Kristian Valen synger slagere etter hukommelsen. Stor underholdningsverdi for oss store som hører på:-) Lillebror derimot, synes ikke det er det spor festlig. Han vil høre sangene nøyaktig som de skal være.


Så nå har jeg begynt å lage sangkort, med de sangene lillebror liker å høre, og som kan henge ved siden av sengen - lett tilgjengelig for pappa. Første kortet jeg har laget er med to forskjellige favoritt - togsanger. Nå skal jeg lage et til med den kompliserte teksten til "Bæ, bæ, lille lam", så satser vi på at det blir allsang på loftet i kveld - med riktig tekst:-)

Slike "sangkort" er også kjempefine å ramme inn og henge på veggen, eller gi vekk i gave. Trykker du her kan du se det søte bildet Åsa laget til sin lille gutt, og som jeg ble veldig inspirert av.


21 kommentarer:

 1. He he, det er jo ikke værst at han prøver da! MEN, den sangkort og bilde ideen under her skal jeg lagre for det er jo kjekke gaveideer til de som kansje kommer med nye barnebarn osv etter hvert;-D
  Håper du har lyst til å være med på Give Away hos meg;-)

  Ha en fin dag!
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 2. He he, da jeg trykte "legg inn kommentar" så hadde du jo vært der alt;-D

  Klem

  SvarSlett
 3. Kjempe koselig .......med slike kort blir det kjekt for både liten og stor.
  Her ryddes heimen i dag og belønning blir nok syrom ....håper vi treffes snart
  Ha en fin dag

  Klem til deg

  SvarSlett
 4. Slett ikke dumt det der - koselig for lillebror å se på bildet og praktisk for nordlendingen :-)

  Ha en trivelig søndag - klem Siv

  SvarSlett
 5. Veldig lurt! Barn er store vanedyr, og DE kan tekster og vet hvordan ting skal være. Tenker det blir fine kosestunder ut av dette, og sangkortene blir nok flittig brukt og ikke minst beundret.

  SvarSlett
 6. Ja, nå må vel nordlendingen klare synginga...men mindre underholdningdverdi for resten av familien kanskje? Super ide.

  SvarSlett
 7. Så kreativt og flott!
  Og det ble jo riktig så lekker dekor...!
  Her i huset er vi nok ferdig med sangene; det går i Harry Potter istedet. Supert både for mor og far!

  Ha en deilig søndag videre!
  :-)

  SvarSlett
 8. Både kreativt og dekorativt!
  Ha en fin søndag videre!
  Klem T

  SvarSlett
 9. Veldig smart. Jeg må innrømmejeg sliter litt med tekstene jeg også innimellom. Ja, kanskje ikke Bæ, bæ lille lam, da.
  Ellen :)

  SvarSlett
 10. det var jo kjempelurt, jeg sliter selv med en del av sangene vil høre *flau*

  SvarSlett
 11. Hahaha...Kjenner til det problemet;)Mannen i huset har fått klar beskjed av eldstejenta,at hvis han ikke kunne synge slik som mamma,så måtte han heller bare lese...Men med disse dekorative sangkortene kunne det jo blitt en forandring:)Ha en fin søndagskveld...Klem Caroline

  SvarSlett
 12. Hva du får til!! Jeg blir stadig imponert!

  SvarSlett
 13. Så koselig.
  Enda en god ide fra deg:)
  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 14. Ja se der ja ;) Nå har pappaene ingen unnskyldning ;)

  SvarSlett
 15. Åh - så flott! Det var en kjempegod idé.....som jeg muligens låner.....for her i huset er det også en liten gutt som fortviler over farens sangkunnskaper....men det er ikke bare teksten det skorter på, så det spørs om det hjelper å ta med noter på kortene...hihi...

  Ha en fin fin start på den nye uka!
  Klem

  SvarSlett
 16. Super ide!! Her synger også pappan etter hukommelsen, og det er heller ikke helt bra. Men her er det vel helst jeg som syns det ikke er helt bra, for tekstene er ikke alltid "barnevennlige". Heldigvis er Linus bare knappe 2.
  Men kanskje blir det noen sangkort eller en liten sangbok her også?
  Takk for sangtips også. Hadde helt glemt de sangene.
  KLEM!

  SvarSlett
 17. Skal si at du lever opp til den nye tittelen din, vennen! Og hvor var du for 10 år siden??? Vi kunne hatt brukt for de kortene i vårt hus da!

  Ha en fin kommende uke!!

  Klem

  SvarSlett
 18. Hei... Nå scrapper jo du og jo!!!
  Så nydelig det sangkortet ble, og for en glup idè, desverre kommer den litt for seint her i huset... Men pappaen hos oss hadde definitivt kunnet hatt brukt for noe tilsvarende!
  Ha en fin uke, hilsen fra Vibekke!

  SvarSlett
 19. Det var en god idè. Papsen i heimen her sliter med akkurat det samme, og vesla på 3 år irettesetter han stadig vekk.....

  Ønsker deg en flott uke, klem ann helen.

  SvarSlett
 20. For en fantastisk god ide!!
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 21. god ide:) Åsa sin blogg er jeg fast gjest i:) Hun har mange gode tips til foreldre, og det har jammen du også, Barbro:) Barn ve alltid når du synger eller leser en bok feil:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett