lørdag 5. februar 2011

Fargerikt, dekorativt - og spikerløst


Jeg får litt pepper innimellom fordi jeg driver og perforerer veggene når jeg skal henge opp bilder og ting og tang. Da jeg skulle henge opp noe pynt over terrassedøren, tenkte jeg derfor at jeg skulle gjøre det så diskret som mulig, og stiftet pynten fast i veggen med stiftepistol. Nordlendingen hadde nok neppe merket noe om jeg bare hadde brukt en stift pr oppheng, men når det ble en 4 - 5 i snitt, så ble det litt mer synlig kan man si. Og dermed fikk jeg litt pepper for det og.


Derfor har jeg nå laget en bilderekke, litt som en vimpelrekke, hvor jeg har hengt bildene på et bånd ved hjelp av klesklyper. Denne bilderekken kan, i teorien vel og merke, henges opp ved knytting, slik at man ikke trenger så mye som en spiker. Ja, ikke så mye som en stift en gang. Nå tenker jeg nordlendingen blir fornøyd. Her må jeg forresten få lov til å skyte inn at å lage noen ekstra hull i veggene (gjerne litt store og synlige) kan få fart på diverse maleprosjekter, så det kan faktisk være en lur taktikk. Samtidig som det er fryktelig kjedelig hvis ikke det funker, og man må sitte og se på store og irriterende kratere de neste fem årene...


Den spiker- og - stifteløse - opphengsbare bilderekken er laget av passepartout trukket med stoff, men her kan man likså godt bruke papir. De koselige klypene fikk jeg til jul, og de er fra Maileg. Binders duger forresten også godt som feste. Jeg hadde tenkt meg et litt mer fargerikt og freshere bånd, men det hvite får duge enn så lenge.


Da gjenstår det å finne en plass på loftet hvor jeg kan knytte bilderekken. Jeg tror jeg tar med meg stiftepistolen - for sikkerhets skyld:-)

                                                        Ha en fin dag!Og tusen takk til Lappeline og Hello Baby Lou for koselig award!

15 kommentarer:

 1. Dette var kjempe fint!
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 2. Så fin bilderekke, og skjønne bilder.
  Smart ide:)
  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 3. Nå var det lenge siden jeg var innom her,men nå har jeg kost meg igjennom mange fine og morsomme innlegg.
  Syntes jeg ser deg gå amok med stiftemaskinen ;-)
  Dette tipset med rammene skal jeg virkelig ta med meg på jobb!!!
  Snakkes snart

  SvarSlett
 4. Kjempegod ide! Jeg er ikke så glad i alle disse hullene i veggen jeg heller, selv om det noen ganger er uunngåelig..

  Ha en fin helg du også!

  Klem

  SvarSlett
 5. Kjempeflott idè Barbro!
  Og så flott som den ble, i glade farger;)
  Nå blir Nordlendingen imponert tenker jeg ♥

  Ha en flott Lørdag!

  Klem Line

  SvarSlett
 6. Må bare si det samme som flere her. De var veldig fine, skal være hermegås. Så fint med svart hvit bilder av de små.
  Ha en fin helg, klem fra Mymlen

  SvarSlett
 7. Så lurt! Og så er det jo så mye lettere å flytte rundt på dem :-D Må si at jeg noen ganger føler litt med de stakkars nordlendingene, gemaler og handymen som må holde ut med oss og påfunnene våre (men det sier jeg selvsagt ikke høyt;-))

  Ha en fin lørdag - klem Siv

  SvarSlett
 8. Det var jo en lur idè! Man har jo så mange bilder som man gjerne skulle hatt framme - henge dem opp sånn var lurt!

  SvarSlett
 9. Megagod idè! Jeg hadde tenkt til å overtale vikingen til å lage en bildevegg, men kanskje jeg skal prøve meg på din løsning i stedet :o)

  Ha en finfin lørdag - vi har SOL og +3 grader i småbyen i dag, herlig :o))

  SvarSlett
 10. Kjempelurt!!! For noen år siden tenkte jeg ikke så mye over alt jeg spikret opp på veggen,men det er som du sier,det står STORE krater tilbake om det ikke gjøres noe med...Så dette var en kjempegod ide!!! En fargesprakende ide;)Takk for kommentar angående bildeopplastingen,hehe,tror det var forbigående...Godt det er noen som har svar når det stopper opp her,hihi;)Ha en fin lørdag...Klem Caroline

  SvarSlett
 11. Det var veldig fint, Barbro! Koselig med de prikkede kleskypene til - om man har noen gamle treklyper liggende, kan man jo male dem selv ;)

  Ha en fin helg! Klem

  SvarSlett
 12. Så herlig, vårlig det ble. Ikke som ute..

  Fin helg!

  SvarSlett
 13. Lur ide, nok en gang. Og denne kan jo enkelt flyttes rundt også. Ja, i såfall bør du nok ikke bruke den stiftemaskina overalt....

  SvarSlett
 14. Kjempe fin bilderekke!!
  Håper du har en fin helg!

  Mvh Renate

  SvarSlett
 15. Så søtt og stilig dette var! En smart ide :)

  SvarSlett