tirsdag 8. februar 2011

Solgult


Gult var favorittfargen min på 8o - tallet, og jeg hadde både gul kåpe, gule store øredobber og gult sjal som jeg elsket å iføre meg, og som fikk meg til å ligne mest av alt på en liten påskekylling. På 90 - tallet hadde jeg gule vegger, og etter det har jeg hatt gule møbler. Så egentlig har jeg vel hatt min dose med gult. De siste fem årene har gult vært en ikke - eksisterende farge her i huset, og jeg trodde ærlig talt at noe gult aldri ville finne veien innenfor disse dørene igjen. Men det var helt til i fjor. Da ble gult plutselig kult igjen.

Så det var stor lykke da jeg fikk et nydelig gult retrosengetøy fra Catje for et par uker siden:-)


Og i gledesrus over at symaskinen er i drift igjen, så ble det faktisk en gardin til kottet jeg malte nylig. Bak gardinen har vi laget til en stor hylle som vi bruker til lagringsplass for alt mulig rart, og som med fordel trengtes å skjules litt.


I mangel av en passende gardinstang, brukte jeg en hvitmalt grein, og så tok jeg et par gamle gardinholdere og lakket hvite.

Dette kunne jo selvfølgelig fungert helt glimrende hadde det ikke vært for at jeg skrudde holderne litt for langt inn, og dermed har laget fire nye hull i veggen. (Jeg har jo bare en helt enestående evne til å perforere nymalte vegger. ) Og når de blir flyttet, så blir stangen for kort, for den saget jeg nemlig litt av, så da trenger jeg ny gardinstang. Ja, ja, man kan jo ikke være på topp hele tiden...

Godt det ser bra ut på bilder ihvertfall:-)15 kommentarer:

 1. Kjempefint retrotøy & deilig med en desj gult!
  Fått en liten hangup på solskinnsgult jeg med...
  Kreativ løsning med grein som gardinstang :)

  SvarSlett
 2. For en herlig, glad gardin! Kjempefint:).

  SvarSlett
 3. Hehe nokre gonger er hastverk berre lastverk, men eg tykkjer no allikevel du har gjort det riktig så koseleg. Gult er ein gladfarge! ;o)

  SvarSlett
 4. Du er i vårmodus, ser jeg:) Skikkelig gladgardin...og noen ekstra hull, hva er det i den store sammenhengen:O) Klem;)

  SvarSlett
 5. Herlige gladfarger. Lillemors yndlingsfarge var gul da hun var liten, hun skulle nesten bare gå i gule klær, og så var hun så stolt av at hun gikk på gul avdeling i barnehagen ;)
  Ha en fin dag videre!
  Klem T

  SvarSlett
 6. Ser det er flere og flere som nevner gult - det er fortsatt en ikkeeksisterende farge for meg (bortsett fra at vi har gule vegger på do da - har aldri forstått hva jeg tenkte på da jeg valgte fargen), men må jo si at gardinene dine ble fine mot den hvite veggen :-)

  Ha ei fortsatt fin uke - klem Siv

  SvarSlett
 7. Så fin denne ble! Og skikkelig retro - heldig er du som har fått det :)
  Da jeg var ung på slutten av 80-tallet brukte jeg en knallgul dress fra slutten av 50-tallet som var etter moren min. Nå håper jeg å finne den så datter Karoline kan iføre seg den til sommeren. Tror den er et sted :)

  SvarSlett
 8. Kjempe fin gardin med et flott oppheng selvom det ble flere hull enn tenkt
  Ha en fin kveld min venn
  Klem

  SvarSlett
 9. ...ja,ja, du får holde blikket på stoffet,DET blir en jo iallefall glad av!!
  klem♥

  SvarSlett
 10. SOL! Så deilig å se slike farver etterhvert som vi kryper mot lysere tider. :)

  Ønsker deg en solgul uke, Barbro!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 11. Heilt supert - og du mankerar ikkje oppfinnsomheit! Kanskje eit riveskaft hjå Felleskjøpet kan gjera nytten som stang? Det kostar berre nokre kroner.(kosteskaft er også ypparleg til slikt bruk,men dei er litt kortare enn riveskaftet)
  Ha ein flott kveld:0)

  SvarSlett
 12. Synes selvfølgelig det er på sin side med et bilde fra din gule periode.. Iført helgult.

  Søte gardiner, fikk skikkelig vårfølelse...

  SvarSlett
 13. God kveld Barbro;)
  Gult er kult!
  Jeg elsker gult, men har det i grunn kun i påsken, men da har vi til gjengjeld ganske masse, friske gulfarger - det er jo egentlig en veldig fin og fresh farge;)
  Kjempekul den gardinen!

  Ha en fin kveld!

  Klem Line

  SvarSlett
 14. Så fint du fikk brukt stoffet! Skjønner at du sliter uten symaskin. Jeg syr jo bare en brøkdel av det du gjør, men må ha min maskin til reparasjon igjen for 3. gang og syns det er ugreit å være uten. Har jo så masse stoff og prosjekter!

  Ha en fin dag!
  Catje

  SvarSlett