onsdag 1. september 2010

Navy blue


Jeg prøver å la garderoben til ungene bestå av et par basisfarger. Det gjør det hele mye enklere å finne klær som passer sammen i en fart på travle morgener, samtidig som man unngår at ungene ser ut som de skal på karneval når pappa har stått for påkledningen:-)


Derfor synes jeg klesfarging er helt genialt. Da kan man farge mange små barneplagg samtidig slik at de passer sammen. Dessuten trekker stoffene ulik mengde farge, slik at innfargingen ikke blir helt lik, men man får et spekter av ulike nyanser.
Jeg bruker alltid farger fra Dylon når jeg farger klær, fordi jeg synes de gir best resultat. Denne gangen har jeg farget med Dylons "navy blue". Jeg har funnet fram flekkete bodyer, litt arvete klær som trengte fornyelse, og klær som var en smule utvasket. Dessuten har jeg funnet fram en del lyst sommertøy, som fint kan brukes utover høsten, men som trengte å bli litt mer høstlig i fargen.


En litt utvasket, men god og behagelig dongeribukse har fått påsatt ribb nede, slik at den kan brukes en sesong til, pluss at den har fått seg et fargebad. Dermed er buksen god som ny igjen:-)


Fargene fra Dylon kan også blandes innbyrdes, slik at du kan mikse dine egne farger. Men husk at de fleste sømmer ofte er sydd med syntetisk tråd, og dermed ikke tar farge. På klær med mange sømmer blir dette veldig synlig når du farger med en mørk farge, uten at det nødvendigvis gjør noe - det kan bli en stilig effekt:-)

Å farge klær er utrolig fascinerende, for man kan aldri være sikker på resultatet. Jeg synes det er så spennende at jeg må løpe opp og ned til vaskerommet i ett sett for å sjekke vaskemaskinen. Så i går tror jeg faktisk at jeg kikket like mye på vaskemaskinen som jeg gjorde på Grey´s anathomy - og jeg er sannelig ikke sikker på hva som var kjekkest:-)

Tusen takk forresten for alle supre tips, linker og oppskrifter på hva man kan bruke plommer til! En spesiell takk til de som hadde tatt seg tid til å skrive ned hele oppskrifter til meg. Fantastisk snilt! Og ekstra morsomt var det at Gry samme dagen hadde lagt ut oppskrift og trinn -for - trinn bilder på hvordan man lager plommekake samme dagen. For et sammentreff!

29 kommentarer:

 1. Du er supergenial! Eg overrekker deg herved Nobels gjenbrukspris:)
  Og so lurer eg på ein liten ting, lagar du ribben sjølv eller kjøper du den ferdig? (synes det er vanskeleg å få tak i)

  SvarSlett
 2. Veldig smart. Jeg har også farga en del, men lenge siden nå. Lurer på om jeg ikke skal prøve å farge opp igjen høstjakken min. Den begynner å bli litt bleik, men så har den så fint snitt og mange fine detaljer. Må se om jeg ikke finner en Dylan-farge som passer :)

  SvarSlett
 3. Kjekt med farging, gjorde nok en del av det da barna var små:DDDDDD Og ås kan jeg jo slenge meg med på spørsmålet til Ellemeller,- lager du ribben selv, eller kjøper du den ferdig???? Klemz

  SvarSlett
 4. Veldig smart a farge toy! Jeg har gjort det med endel gamle handklaer som vi na bruker i svommehallen/trening som jeg ikke hadde hjerte til a kaste, men som var blitt ganske "slitne" i fargene. Nytt liv, bokstavelig talt!

  ha en fiiiiiin onsdag!
  klem Mette

  SvarSlett
 5. Du er bare så SMART:) Skulle komt på det da barna var små, tror ikke de vil gå med omfarget tøy nå når de er 13 og 17....men kanskje jeg kan farge noen grå joggebukser svarte.....;)

  SvarSlett
 6. Flott tips Barbro! tror jammen meg jeg skal la flere av minsten sine plagg få en runde - som du sier, da unngår man rare kombinasjoner når far kler på... ;) foresten - hva er det med fedre som ikke klarer å se at enkelte plagg ikke hører/passer sammen?? lurer av og til på hvordan de klarer å kle på seg selv...

  SvarSlett
 7. Jeg har gjort noen forsøk på å farge klær, men som du sier..Nylontråd tar ikke til seg fargen, så det er ikke alltid at det blir en suksess.
  Men ut i fra bildene dine ser det ut som det ut som om fargingen din har blitt vellykket. Det er i hvertfall en lur måte å oppdatere graderoben sin på, samtidig som det er miljøvennlig og økonomisk. En vinn-vinn ting altså!

  Men jeg husker i ungdomstiden, da skulle alle ensfargede gensere helst ha et batikkmønster. Så på den tiden gikk det en del pakker med fargemiddel.

  Ha en fin dag, vennen!

  SvarSlett
 8. Unnskyld uttrykket Barbro!,
  - men gu`a meg så effektiv du er!!:-D
  Takk for at du spør.., jo er igang så smått- har ikke klart å sy så mye klær enda.., men det kommer!
  Kikk innom blogshopen og si hva du syns..?-utforming av siden, tingene ,hva mer jeg kan ta med(vil jo at butikken skal "henge sammen") priser etc -trenger all hjelp jeg kan få:-)
  SMASK,Hege.

  SvarSlett
 9. Hei Barbro - Genialt!
  Den dongeri-fargen var jo lekker i seg selv og så får man "nye" klær!

  Du er har helt rett i at vi har laaaang vei til Ikea!
  Denne gangen er det en snill kollega som har vært i Trondheim med bil :)

  Vi skal kjøpe garderobeskap fra Ikea men da tenkte jeg å bruke facebook, etterlyse noen vi kan bestille sammen med og dele på frakten på 3.600,-
  Det er om å gjøre å tenke kreativt !

  Ønsker deg en fortsatt fin onsdag, klem fra Lillian ;)

  SvarSlett
 10. Du Barbro, du Barbro - du tenker nå på alt....
  Her er det ikke mye sammenheng i klær og farger - det ville blitt for mye for meg det der med farging av klær...

  SvarSlett
 11. En lur løsning på et problem jeg til tider har; finne noe som passer sammen. Får se om jeg ikke skal ta en hermings en av disse dagene..

  SvarSlett
 12. Jeg er også opptatt av farger og spesielt det med karneval/pappa kler på, ha ha. Har ikke prøvd å farge klær ennå. Hvor drøy er slik farge, altså hvor mange plagg får du farget av en sånn eske - pris? Å sy på ribb nederst på bukser kunn ejeg ønske jeg også fiksa. Her ble Mannen akkurat sendt ut døra med to poser til Fretex, halvparten var Trollets bukser som hadde blitt litt snaue i beina i løpet av sommeren. Kunne ønske jeg hadde lest dette innlegget først. ☺

  SvarSlett
 13. Det var en flott garderobe til vesleprinsen.

  Jeg har forsøkt å farge klær, men resultatet ble rett og slett mislykket for å si det mildt.

  Klem

  SvarSlett
 14. Så fine klærne ble etter farging!! Har ikke prøvd farging selv enda.....husker bare mamma gjorde det når vi var små;) Skal helt klart legge det på minnet før jeg kaster klærne til lille bonusdatter!!

  Klem

  SvarSlett
 15. No fekk eg verkeleg lyst å farge klær etter gammalt. Har no hendt ein gang i blandt, men lenge sidan... Veldig smart tanke det med å la garderoben harmonere ;-). Trur jammen eg skal ta ei runde og kikke i skap her...

  SvarSlett
 16. Her var det stil!
  Jeg har alltid likt å farge klær, og det er spennende, spesielt med sømmene;)
  Du er floink til å la plaggene leve videre med stil!
  ha en god kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 17. Kjempe lurt og du er så kreativ....
  Plaggene ble jo som nye.
  Gleder meg veldig til å treffe deg på mandag.Vi snakkes på tlf før ..
  Ha en fin kveld
  klem

  SvarSlett
 18. Hei Barbro
  Ja farging av klær er en super ide! – jeg har dessverre ingen barn, og stort sett har jeg vel ingen klær som skal farges :) men en flott ide allikevel… Elsker blått, og så mange søte klær du har ♥ Nydelig header du har, likte de søte vimplene – herlige farger… Ønsker deg en fortsatt fin kveld, klem fra Mette

  SvarSlett
 19. Jeg løper og kjøper!!! Du er bare så flink :)
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 20. Ja, nå inspirerte du meg skikkelig til å finne frem litt av både mitt, Linus og pappan sitt tøy og friske det opp. Er det noe du har erfaring med at man ikke kan farge?

  Skulle gjerne satt tennene i de plommene dine!! Kos deg med alle oppskrifter og tips. Klem!

  SvarSlett
 21. Så utrolig gøy da!! Dette vil jeg og prøve ut!! men hvor kjøper man fargen da?

  En fin måte å fornye seg i tøyet som er utvasket:) Takk for tipset!! :D

  SvarSlett
 22. Takk for svaret:) jeg skal se om jeg finner ett sted nærmere meg:) og takk for tips dette skal bli spennende!!

  SvarSlett
 23. Så lurt. Kjekt å kunne farge klærne igjen, spesielt når de begynner å bli litt blasse ifargen.
  :) Susanne

  SvarSlett
 24. Og der var det ny header jammen! Så fine den va!

  Og takk for tipset! Ikkje det at eg ikkje visste fra før at det går an å farga kler, men det var veldig greit med ein påminnelse, og nå vett eg ka sort farge eg ska velga :o)

  Blei jo rektig så bra makeover på dei klernå!

  SvarSlett
 25. For en fantastisk idè, jeg takker og bukker!
  Har en hel haug med hvite klær, eller...
  De var hvite!!!
  Hvordan er det, tror du de kan farges hvite igjen, eller bør man bare gå for en annen farve?

  Ha en fin kveld Barbro :))

  SvarSlett
 26. Så lurt å farge i samme fargen.

  Har farget ganske mye før, og det var like spennede hver gang når jeg tok opp lokket til vaskemaskinen.
  En kjempefin måte å forandre garderoben på.

  Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min,blir like glad og inspirert hver gang.

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 27. Hei Barbro!
  Ja, dette er supert, og bringer frem minner da jeg sto å rørte i batikk-grytene på 1970 tallet!!! Jeg farget for hånd, men dette er selvsagt mye enklere!

  Ønsker deg en fin september!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 28. så flott farge klærne fikk! Har du noen erfaring med farging av fleece klær? Har en lys lilla og en fersken farget fleecedress etter storesøster som jeg ønsker å farge til lillebror. Tenkte å farge de brune eller mørke blå.

  SvarSlett
 29. Hei så fin blogg du har;) Legger meg til som følger jeg;) Lurer på en ting ang. klesfarging. Opplever du at pakningene på vaksemaskinen tar til seg farger? Jeg har farget i mammas maskin tidligere og opplevd at maskinen ser mindre lekker ut etter farging fordi gummien som går fra luken og inn mot trommelen trekker til seg mørke farger, og ikke går bort med det første....

  SvarSlett