fredag 13. august 2010

Litt manisk


Få ting er vel mer inspirerende for meg enn å få nye stoffer i hus. Da jeg fikk pakket opp det rosa unikkostoffet fra Marimekko, kunne jeg nesten ikke vente med å finne fram symaskinen igjen.



Det var nesten så jeg ble litt manisk og fikk lyst til å sy alt mulig; vimpler, ugler, puter, skjørt, kjole, lappeteppe, duk, hjerter, enda flere tøyposer, telt... Ok, det siste der var kanskje en overdrivelse, men jeg har ihvertfall MYE jeg kunne tenke meg å lage av månedens favorittstoff. Og jeg som syntes 2 meter virket rikelig da jeg tilfeldigvis dumpet over stoffet i en blomsterbutikk i Harstad. Skulle visst kjøpt dobbelt så mye:-) Du svigermor; du kunne nu vel ikkje værre så gjæv å bærre renne ein snartur ner på blomsterbutikken (på hjørnet ved torget) og kjøp eit par meter tel????


For å spare litt på det edle stoffet, så begynte jeg forsiktig med å lage litt småtteri. Jeg blir alltid i godt humør av å lage vimpler, og laget en vimpelrekke til et jenterom.


Til Ingrid Sofie ble det to ugler som hun kan pynte med på rommet sitt.

Og da har jeg vel fremdeles 1, 75 m igjen av stoffet, så det er vel håp om nye sofaputer og. Egentlig så kunne jeg tenkt meg ny sofa, men det blir ikke aktuelt nå med minstemann i verste grisealder. Ikke det at de øvrige medlemmene av husstanden er så mye bedre... Enn så lenge så får jeg friske opp sofaen med litt fargerike puter, og fortsette å drømme om en lys og lekker sofa (med vaskbare trekk) til de søte små har nådd sånn omtrent konfirmasjonsalder:-)

God helg!

30 kommentarer:

  1. Vess du syr mæ ei sann ugla så kan æ gått gå ned på hoel-hjørnet å kjøpe dæ meire stoff!! ;) Di va bære nydelig!

    SvarSlett
  2. Det stoffet var skjønt! Kjør på med flere vimpler;)
    Og god helg!

    SvarSlett
  3. Nydelig stoff... og skulle ønske at jeg og symaskinen var bedre venner noen ganger, jeg får nok overlate det til svigermor. Ha en super helg

    SvarSlett
  4. Hi, hi, jeg tar deg på ordet Tinemari:-)

    SvarSlett
  5. Guu kor skjønne! Jeg har litt av det stoffet jeg også (Marimekkorosa), men med sysperren min har det bare blitt en forklekjole foreløpig!:) Og de NoaNoaklærne under her var helt nydelige. Marie fikk litt "too møtj" prinsessekjolen som bursdagskjole nettopp, og den var grådig skjønn altså! Ellers hadde jeg tenkt å ta deg opp på den kommentaren om Smøråsen. Skal vi ta en tur eller ti? Jeg er som sagt i gang- og klarer å kreke meg opp om ikke hver dag, så nesten. Veksler mellom Smørås og Hordnesskogen (hvis det er veldig vått er Smøråsen så glatt). Prøver å få med med naboen min Sissel (Tid for..), men hun kommer med den ene unnskyldningen etter den andre. Når jeg sa at jeg skulle spørre deg, tror jeg hun fikk litt mer lyst. Så hva sier du? Ha en flott helg!:) Klem H

    SvarSlett
  6. Herlige ugler i feminin stil. Er så enig med deg ang. lys sofa. Det har vi hatt en gang, og aldri mere. Det resulterte i mer rengjøringsarbeide enn hva jeg liker. Vil heller gjøre noe kreativt og morsomt enn å drive flekkfjerning. God helg!

    SvarSlett
  7. Naw, så nyyyydelig!!
    Blir rett og slett misunnelig :o)

    SvarSlett
  8. Du er bare herlig Barbro - det blir SÅ fint!!
    En annen en blir glad også - vimplene er helt storveiese, og uglene da, med navnet på - det var så fint at du hadde to med et dobbeltnavn på!! Isteden for å skrive dobbeltnavnet på en ugle - det var flott!!
    Ja du herlige Barbro - jeg tror både du og symaskinen trenger en uke på SPA sånn litt utpå høsten, for jeg lukter storproduksjon...
    God Helg kjære du!!
    Varm klem fra Lokki

    SvarSlett
  9. Her var det herlig å være!
    Er glad jeg "dumpet" over bloggen din :)
    Og NYDELIG stoff ja!
    Klem Anita

    SvarSlett
  10. Oj,så nydelig stoff. Jeg er ute etter fine stoff,å dette var jo helt nydelig.
    Ha en vidre fin fredag.
    Klem Christina

    SvarSlett
  11. det marimekkostoffet er jo bare nydelig da... skulle gjerne hatt en meter eller to av det ja ;)

    SvarSlett
  12. Flott stoff du har kjøpt deg på ferieturen. Disse vimplene er så artige. Tror kanskje jeg må sy slike til barnebarna mine :) Ja tenk nå er sommern på hell...ser det på blomstringen i hagen...eller kanskje jeg heller skal skylle på regnet.I dag høljer det ned...hele tiden. Alt er sørpebløtt...men inne er det lunt og godt også har jeg stoffer liggende fremme :)) ...mulig det blir litt søm fremover for dette været er jo ikke værende ute i spør du meg. Ønsker deg en flott helg. Merethe

    SvarSlett
  13. Var litt småsur og gretten da jeg satte meg ned nå og klikka inn på bloggen, og sandelig ble jeg ikke i bedre humør av å se det skjønne du har laget av det deilige stoffet:) Tusen takk Barbro;)

    SvarSlett
  14. Hei Barbro du har min yndlingsblogg!
    I Bodø legger Ulla Stina Wiland ned sin Marimekkobutikk og har salg på stoffene, usikker på prosenten. Du kan jo ringe henne og høre hva de har igjen
    Jeg gleder meg alltid til å se hva du har laget!
    Klem Grethe Jonassen

    SvarSlett
  15. Så søøøøte ugler og vimpler! :D
    Jeg har også veldig lyst på ny sofa. Lys og fin stoffsofa... Men det er ikke særlig aktuelt enda, nei ;) Kanskje om 15-16 år?
    God helg! :D

    SvarSlett
  16. Nydelig stoff og så mye flott du har laget :-)
    Jeg prlvde meg på en ugle i går , men den ble ikke på laaangt nær så flott som din :-)

    Jeg har en liten Give Away på bloggen min , ta gjerne en tur innom , om du vil :-)

    SvarSlett
  17. Hei Grethe!

    Tusen takk for tipset, snille du:-)
    Og tusen takk for koselige ord om bloggen! Nå ble jeg glad:-)


    Stor klem

    SvarSlett
  18. Uglene var super søte!
    Stoffet var kjempe fint.
    Ha en fin helg,
    klem :O)

    SvarSlett
  19. Kjempefine farger og stoffer!!
    Så sitter jeg her og flirer når jeg ser for meg din minstemann og den øvrige familien som sitter og griser i sofaen...hihi!!!

    God helg! Klem!

    SvarSlett
  20. Så flotte de var i herlige og lyse farger!
    Ingen grunn til ny sofa ennå, nei,men kanskje må du som meg vente til de flytter ut:D
    Ha ei koselig helg og klem fra meg;)

    SvarSlett
  21. Finfint stoff ble til enda finere ting!

    SvarSlett
  22. Jeg forstår att du får sy lyst med det fine stoffet. Så fine saker du har sydd av det. Jeg har også lite nye stoffer som jeg begynner og bli sugen på og gjöre noe med.
    Önsker deg en super fin helg käre blogg venn!

    SvarSlett
  23. skjønne små ugler, og herlig vimpelrekke :o)

    Et smart valg å vente med ny lys sofa! Det gjorde jeg :o) ikke greit å være overnervøs for gris når ungene er små :o)

    Klem J.

    SvarSlett
  24. Sååå fine puter. Nydelige... og Marimekko er bare fint. Ang. lys sofa, det har jeg hatt en gang, aldri mer, for den var bare lekker i en dag. Det er ikke de små som er de verste grisene, dem kan man styre, det er verre med de store. Heller da et lekkert lappeteppe i sofaen som lett kan vaskes. Vaskbare sofatrekk er noe herk, omtrent umulig å få på igjen.
    Ha en god helg!
    Klem!

    SvarSlett
  25. Lekkert, lekkert, lekkert. Både Noanoa klær og Marimekko stoff. Skulle ønske jeg kunne traktere en symaskin på samme måte som deg (eller i det hele tatt...)!!!

    SvarSlett
  26. Helledussen så nydelige ugler og vimpelrekke. Marimekko har en stor plass i hjerte mitt, de har bare så nydelige stoffer.

    Ønsker deg og dine en strålende helg, er meldt sol og sommer i sørvest, så man kan jo alltids håpe. Klem

    SvarSlett
  27. Hei!Kjempesøte ugler i nydelige stoffer!!Og veldig fin blogg også:)Koselig at du har en Ingrid, det har jeg også - hun er 5:)Jeg følger deg videre med en gang, herlig å finne nye og fiiiine blogger!Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  28. Hei på deg..

    Å så lekre stoffer og fine ting du har sydd...
    Nydelig Marimekko stoff! Kjempegøy å sy når en har sånne stoff for hånden...helgeklem

    SvarSlett
  29. Herlig stoff! Skjønner godt at du gjerne vil ha mer av det, eller at det skal vare evig. Søte ting du har laget, rosa og lime er nydelig sammen.

    SvarSlett
  30. Liker godt uglene du syr, fine fargevalg, ellers er det mye fine ting inne på bloggen din :-)

    SvarSlett