søndag 7. februar 2010

Småromantiske barnekjoler


Jeg er så utrolig svak for påkledningen til blant annet Carl Larssons barnefigurer og Astrids Lindgrens Marikken. Elsker disse småromantiske kjolene som gjerne har en søt hvit forklekjole utenpå.


Så jeg var helt overlykkelig da jeg fant denne gamle, håndsydde barnekjolen på Fretex under en av våre årlige Harstadturer. Sydd i et nydelig isblått brokadestoff. Og sjekk de flotte perlemorsknappene i ryggen.


Virkelig en drøm av en kjole! Som har vært mye brukt. En av lille prinsesses favoritter.


Legg merke til det stilmessige og tidsriktige skotøyet. I beste Carl Larsson stil det her...

Sydde en hvit forklekjole som jeg tenkte kunne være søt utenpå denne eller en annen litt nostalgisk kjole.


Den falt imidlertid aldri i lille prinsesses smak, og har aldri vært i bruk. Så nå henger den bare til pynt. Ikke alltid så lett med sånne Prinsesse- vil- ikke....

25 kommentarer:

 1. Kjolen fra Frextex er jo virkelig et funn og forklekjolen er helt nydelig. Jeg er også veldig svak for slike kjoler, men så er jo ikke jeg en gudinne bak symaskinen. Så min prinsesse har aldri fått slike fine kjoler...

  Og når det gjelder awarden jeg gav deg, den er vel fortjent!!! Du er en god bloggevenninne, så glad jeg har funnet deg her inne, vennen!

  Ha en fin dag i morgen!

  stor klem

  SvarSlett
 2. Å for en nydelig kjole du fant, forstår at den ble en favoritt. Enig med deg at de romantiske kjolene er noe for seg selv, kooooselige er de!

  Ønsker deg en fin ny uke, stor klem

  SvarSlett
 3. For en nydelig kjole og ikke mindre nydelige forklekjole. Nei, det er dessverre sånn at noen prinsesser av i dag ikke uten videre vil være med på mammas nostalgitripp. :-) Jeg elsket Carl Larssons bilder da jeg var liten.

  SvarSlett
 4. Mine 2 pinsesser er blitt voksne , men savner den tiden de jeg kunne bruke slike kjoler til de. Nyt det så lenge du kan. Er enig med at carl Larsson har fantastiske farger og stiler Jeg har en svakhet der.Kunne flyttet rett inn i maleriene hans

  Ha en fin kveld
  Klemmings

  SvarSlett
 5. Så fine kjole, spesielt din sydde forkleklole! Ikke greit med små prinsesser som vet nøyaktig hva de vil... ;) Kanskje du får bruk for forklekjolen senere!

  Ønsker deg en god natt, klem fra meg!

  SvarSlett
 6. Supersøt kjole du har der... tenk å finne en sånn skatt da! Jeg og synes sånne Carl Larsson kjoler er supersøte, og forklekjolen du har sydd er jo bare nydelig! Så får det heller være at lille prinsesse ikke vil gå med den (er det ikke typisk?) som dekorasjon er den jo utmerket ;o)

  SvarSlett
 7. Kjolen var nydelig!! Litt synd at du ikke fikk lille prinsessa til å like forkledet da - tror det hadde blitt superskjønt! Men, fint som pynt også..;o)

  Ha en strålende flott uke!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 8. Kjolen er nydelig.Synd at den lille prinsessen ikke vil bruke den søte forklekjolen.Søte Carl Larsson sko hi,hi.God uke til deg,Barbro.Klem

  SvarSlett
 9. Så skjønne kjoler! Jeg liker også veldig godt den gammeldagse stilen og kjøper og syr gjerne det til Marie også. Håper hun vil gå med dem leeenge ennå:) Ha en fin ukestart, Barbro! Klem Heidi

  SvarSlett
 10. Så heldig du var som kom over denne kjolen, ja, den passet nok dagens prinsess med tidsriktig fottøy! :-)

  Carl Larsson-inspirerte klær, er jeg også veldig glad i! Jeg sydde en sånn forklekjole til min datter da hun var liten, og den falt faktisk i smak! Så jeg var heldig med den, men litt mindre heldig andre ganger... Disse ungene har jo egne meninger da, og det er jo vel og bra det, selv om det passer oss voksne litt dårlig enkelte ganger...!

  Herlig innlegg under også om re-desing, ja, det er mye man kan bruke om igjen, bortsett fra gamle Sloggy truser da - DER går grensen!!!

  Ha en super uke nordpå, vennen!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 11. Den var virkelig nydelig! Ja, ikke alltid alt faller i smak, men forkleet hadde vært lekkert på.
  Men prinsessene vet nok hva de vil, og godt er det;)
  Ha ei fin uke og klem fra meg;)

  SvarSlett
 12. kjempefin kjole og nydelig forkle, jeg sier det igjen, du er så utrolig kreativ og flink. SKulle ønske jeg hadde ei lita dukke jeg kunne kle, men forstår det slik at det ikke er alltid like lett , hihihi

  SvarSlett
 13. Nydelige kjoler! Og en av kjolene dine dukker opp på TV i kveld også...

  SvarSlett
 14. Små prinsesser (og prinser også for den saks skyld) av dagens samfunn vet nok hva de vil ja..... Synd at det flotte kjolen ikke falt i smak....

  Nå har ikke jeg jenter, men hadde jeg kommet over en slik kjole hadde den nok blitt med hjem uansett. Tror jeg ville ha hengt den på veggen til pynt.

  SvarSlett
 15. Dessverre er det bare slik noen ganger. Det som en mamma mener må være en inner-tier, blir resolutt nedstemt.

  Kjolen fra Fretex er nydelig, og det samme er forklekjolen. Du får ta vare på det til du kommer så langt at du får barnebarn.

  Klem fra mamma

  SvarSlett
 16. "Stikker bare innom" for å gratulere deg med trekningen hos Emmeline.. Heldiggrisen!!

  Ha en fin dag, vennen!

  Klem

  SvarSlett
 17. Nydelige kjoler begge to! Jeg er stadig imponert over hva du kan trylle fram med symaskinen! :)

  Koselig med hjemmelagde ting, men jeg har liksom ikke tålmodighet til de helt store syprosjektene...

  Ønsker deg ei knallfin uke! :)
  Klem- klem

  SvarSlett
 18. Nydelig kjole, forkle og prinsesse vil-ikke :)
  Jeg sydde en sånn 'Huset på prærien' kjole med blonde mammelukker til niesen min da hun var lita. Jeg er nok også svak for romantiske klær.
  Klem :)

  SvarSlett
 19. Kjære Barbro!
  Du er en reser på å lage skjønne håndarbeid!! Selv om din lille vakre prinsesse ikke vil bruke kjolen har den i alle fall funksjon som vakker inspirasjon for oss her i bloggverdenen ❥
  Aldeles nydelige kjoler, begge to!
  Ønsker deg en super uke Barbro!
  Varm klem Lokki

  SvarSlett
 20. For et funn! Nydelig kjole, nydelig jente og nydelig hvit kjole til:)

  SvarSlett
 21. Hei Barbro. Flotte kjoler! Den fineste var den har sydd, virkelig flott. Som sagt før: Du er virkelig flink. Ønsker deg en flott kveld. Sender deg en god klem :)

  SvarSlett
 22. Söt kjole og så fint forklede du hadde sydd, synd det ikke har blitt brukt.
  Gratulerer så mye med vinsten hos Emmeines blogg! Stor klem fra Rachel

  SvarSlett
 23. Hei igjen. Ville bare gratulere med premien i Emmelines millionkonkurranse. Hurra!

  SvarSlett
 24. Så fin den var da:-) Finner aldri noe sånt jeg. Men en av dagene skal jeg ut på stoff og stil. Har planer om å sy sommerkjole til Marie:-) Må benytte sjansen før hun blir så stor at hun ikke vil gå med sånt noe;-)

  Ha en fin kveld...eller god natt, kan en si nå;-) Klem

  (Har vært på hyttetur i helgen...veldig koselig...men ser at en skal ikke være lenge vekke herfra før ting går hus-forbi;-)

  SvarSlett
 25. Nyyydelig forklekjole, er på leit etter en slik, lager du for salg? :)

  Mvh Nina
  (ni-larse@hotmail.com)

  SvarSlett