fredag 5. februar 2010

Fra kast til bruk

Nå er jo jeg over gjennomsnittet opptatt av redesign, og er hele tiden på utkikk etter gode bøker om redesign. For en stund siden kom jeg over denne boken,som da den kom ut måtte spesialbestilles gjennom bokhandelen. "Klær fra kast til bruk" av Anne Brit Opdahl er den beste boken om redesign av klær jeg har sett ihvertfall. Anne driver sin egen butikk i Oslo hvor hun selger redesignete klær og holder kurs. Damen har bakgrunn fra Esmod og er særdeles dyktig og kreativ. Og bare uttalelser fra damen om at man nødvendigvis ikke trenger å være så pinlig nøyaktig når man redesigner klær, at hun helst unngår glidelåser - og at ting skal gå fort å lage -ja, det er musikk i mine ører:-)Innrømmer gjerne at det er mye sprøtt i boken. Som topp av store truser opp-ned. Her snakker vi topp av supermaxi Sloggitruser opp-ned! Litt spesielt, kanskje?

Eller hva med kjole av badedrakt og paraply? Sikkert ikke dumt for en bergenser.Tror nok jeg hadde blitt litt av et bombenedslag i en kjolemix av Adidasbadedrakten min og Hello Kittyparaplyen til lille Prinsesse...


Poenget er ihvertfall at det er nesten bare fantasien som setter grenser, og selv om det kanskje ikke er alt som frister like mye å trippe rundt i, så er det mange gode ideer, og mye inspirasjon til å tenke nytt. Og mye er både stilig og lekkert. Sånn som denne kjolen laget av en gammel topp og et langt skjørt.Og denne romantiske sommerkjolen her. Laget av en underkjole, T-skjorte, litt blonder og en stoffrest. Superskjønn!Jeg synes også at kjolen laget av tynne nylonstrømpebukser var knallstilig!Ble såpass inspirert av boken at jeg måtte prøve meg på et lite prosjekt selv - kjole av gammel duk og en stoffrest.Usikker på hvor vellykket det ble, men det ga mersmak uansett. Så nå skal jeg - bokstavlig talt- ta et dypdykk i klesskapet og se hva jeg klarer å grave fram av gamle klær klare for litt fornyelse. Og kanskje det blir en liten tur på Fretex også?

Ha en fin lørdag, alle sammen!


14 kommentarer:

 1. oj så kjempe stilig dette var,herlig inspirasjon til fornyelse,en utrolig bok,
  du har jo vært kjempe flink med å lage kjole,
  lir nok mang en kreasjon fra deg tenker jeg.
  ønsker deg en flott helg,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Kjolen din ble jo råstilig!!
  Skikkleig artig å se, for det er jo snakk om bare å få ideene. Uante muligheter;)
  Ha ei fin helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Var ikke så dumt dette nei.
  Fretex må jo være en ypperlig butikk for å hente noe.
  Her går det i gjør ferdig ting.

  Ha en fin lørdag

  klem

  SvarSlett
 4. Hehe - kan kanskje blitt litt vel mye gjenbrukt også, som Sloggiene for eksempel ;o) Men kjolen din likte jeg kjempegodt - gleder meg til å se hva mer du tryller frem nå da!!

  God helg til deg!

  SvarSlett
 5. Den kjolen ble jo riktig så flott,da! Jeg kan godt sende deg et par sloggi-truser hvis du vil, så kunne det vært interessant å se hva du kunne fått ut av det? Må ha noe tovet ull med også.

  SvarSlett
 6. Usikker..?? Den ble jo RÅLEKKER!! Du assa....

  SvarSlett
 7. Kjolen du har laget ble kjempefin! :)

  Ha ei fortsatt fin helg!
  Klem

  SvarSlett
 8. Her var jo stilige masse stilige forslag. Men kanskje ikke det der med sloggien var helt etter min smak:-) Håper hvertfall ikke at du bruker stringtrusene til topp, hi hi. Men kjolen ble jo kjempestilig. Jeg driver også og samler klær, men irriterer meg alltid over at bitene blir for små. Men det er sikkert bare en øvelse og lappe sammen og få det stort nok uten at det ser for "lappete" ut.
  Tusen takk for hjelpa med hvordan du lager tekstilbilder. Det må jeg prøve meg på en gang.
  Ha en kjempefin helg. Klem.

  SvarSlett
 9. Hei, så flott! Tja, gjenbruk av sloggiene er jeg litt skeptisk til. Men hva med noen blonder fra trusene i restekurven på Lindex? De kan sikkert brukes innfeldt et sted. Men om trusene er nye er det ikke gjenbruk akkurat...pytt sann.

  SvarSlett
 10. Da jeg så de første bildene, tenkte jeg:

  Vel, vel, det er bare å erkjenne det Astrid: Du er fullstendig utgått på dato.

  Men så begynte det å komme seg, og den kjolen du har laget ble virkelig flott.

  Pass deg så du ikke får en haug med sloggitruser i posten.

  Klem

  SvarSlett
 11. Innom for å fortelle at jeg har en utfordring til deg inne hos meg. :)

  Klem

  SvarSlett
 12. Ser ut som du har det gøy! Det er alltid bra med inspirasjon :) Det kommer nok noen spennende kreasjoner fra deg etter hvert ;) Ha en riktig god søndag, klem!

  SvarSlett
 13. Kjolen vart kjempestilig! Eg har lånt den boka på biblioteket, og tykkjer den er stappa full av gode idèar til gjenbruk.

  SvarSlett
 14. Redesign er KULT! Men jeg må le litt av sloggipåfunnet- og den badedraktvarianten hadde sikkert også vært et syn..hihi... Men jeg GLEDER meg til å se hva du finner på med denne!:) Klem Heidi

  SvarSlett