tirsdag 23. februar 2010

Kjolefiksing


Naboen har gitt meg en utfordring, nemlig å fikse kjolen hennes. Nå har den hengt i skapet i over 3 måneder uten at jeg har klart å begynne på den. For det første så synes jeg kjolen er knallfin sånn som det er, og for det andre er jeg livredd jeg skal ødelegge favorittkjolen hennes.Min koselige nabo har et ønske om at boblestoffet på ermene og nederst på kjolen skal skiftes ut med et jerseystoff i svart. Og at halsen skal skiftes ut med en rund høy hals. Itillegg skal kjolen dekoreres med røde hjerter og detaljer. Akkurat det er jo "kosedelen" av prosjektet.Når jeg ordner på mine egne kjoler liker jeg å gjøre det enkelt. Som med denne selskapskjolen som egentlig var fotsid. Den ble klippet av en del cm, satt på en bred svart perlebesatt blonde, og pyntet med svart sløyfebånd og en gammel knapp.

Men det er vel bare til å hive seg i det og så får det briste eller bære. Får surfe litt inne på sidene til Christiane Wulff for å få litt inspirasjon. Cristiane Wulff er en liten butikk i Harstad, hvor de i tilegg til å selge flotte egendesignede kjoler, også sitter og syr dem. Knallfine kjoler - bare se her:
Må nok en tur innom de lekre kjolene til Ellen Sand også for å leite etter litt inspirasjon. For er det en ting som er sikkert så er det at det trengs masse inspirasjon for å tørre å sette saksen i nabofruens kjole. Vi skal jo forhåpentligvis ha et godt naboforhold også etter at jeg har fikset kjolen hennes...

18 kommentarer:

 1. Skjønner at du kvier deg for å røre borti denne. Den var jo veldig fin i seg selv. Jeg synes boblestoffet gjør kjolen. Men rød pynt blir nydelig til det grå. Blir spennende å se hvordan dette blir. Du er så flink, så jeg regner med det blir bra!
  Christiane Wulf har jeg ikke hørt om før. Kikket innom siden deres og det var mange lekre kjoler :)

  SvarSlett
 2. Er ganske sikker på at du fikser dette. Du har jo både syerfaring og mange ideer. Spent på å se resultatet.....

  SvarSlett
 3. Hege Austad Nordeng23. februar 2010 kl. 13:46

  Så mye nydelig som du lager tipper jeg dette blir en strålende flott kjole :O) Lykke til :O) Hilsen Hege :O)

  SvarSlett
 4. ja du er virkelig modig!!!!!!mwn det er helt sikkert at DU klarer dette oppdraget!!!!Lykke til:-)

  SvarSlett
 5. Helt imponert over deg, ikke bare bare å sy om en kjole! Lykke til, er i grunn ikke i tvil om at det blir et bra resultat:)) Klem

  SvarSlett
 6. Du er nok rette person til dette oppdraget, og jeg er sikker på at vi får se et flott resultat!
  Gleder meg til å se;)
  god natt herfra;)

  SvarSlett
 7. Jeg har helt lik kjole;) Det er boblestoffet jeg synes er kult med den.. blir ekstra spennende dette å se hva du gjør med kjolen. Forstår at du gruer deg litt.. lykke til!!

  SvarSlett
 8. Dette klarer du fint det er jeg sikker på! Jeg er innom deg nå mitt på natta for jeg kan ikke sove, men jeg håper iallefall du sover gott vennen! Klem

  SvarSlett
 9. Å for en utfordring. Ja kanskje litt for spennende når det ikke er ens egen kjole en skal klippe i. Men du virker som en kreativ dame så jeg har stor tro på at du klarer det.
  Lykke til :)
  Trude :)

  SvarSlett
 10. Jeg skjønner innmari godt at du engster deg for dette prosjektet. En ting er å fikse sine egne saker, men andres... det ER skummelt. Jeg er spent på å få se resultatet ja, blir moro. Lykke til masse!!!!!

  Du skrev hos meg at du ikke hadde prøvd deg på quilting, men jeg ser jo at du er en rev til å maskinbrodere, så da er ikke veien lang. Bare å putte litt vatt eller fleece imellom så det bobler litt. Kan sikkert gi fine effekter i bildene dine iblant. Det er deilig å ha saker på lur som ikke er ferdig utforsket. Verden er stor!

  SvarSlett
 11. Takk for koselig kommentar - det er så kos å blogge med deg - og du skal vite at du er til stor inspirasjon for meg - selvom jeg ikke er helt i gang enda med planene mine..hihi
  ..jobber med mange morsomme tanker og planer om dagen!

  Ha en finfin onsdag!

  KlemKKann

  SvarSlett
 12. Det var jo en veldig fin kjole i utgangspunktet dette da...
  Ikke lett å kaste seg ut i det nei.
  Jeg ha rakkurat sydd en kjole til en dame på Møre, kjempevanskelig å skulle sy noe til en som ikke kan komme å prøve den....
  Såååå misunnelig på symaskinen din da...
  Min er en Husquarna fra 1997, den enkleste modellen med KUN basic sømmer...drømmer om monogrammer og pyntesømmer :-)

  SvarSlett
 13. Hei vennen!

  Det er litt av en utfordring du har fått, men det fixer du med glans. Gleder meg i hvert fall til å se resultatet!

  Så gøy å høre at du likte bloggen min! Forandring fryder og header har faktisk FruFly laget for meg. Jeg trengte bare noen råd, men hun påtok seg oppgaven. Så derfor har den blitt så fin!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 14. Du fikser nok den biffen, det er jeg ganske overbevist om.

  Det er vel det at det virker litt mer vågalt når kjolen tilhører en utenfor huset. Enklere med sine egne ting, for er uhellet ute, så er det bare en selv det går utover. Selv om det selvfølgelig kan være ille nok.

  Tvi, tvi.

  Klem

  SvarSlett
 15. Du er så utrolig flink, så tipper kjolen blir råfin :o)

  Ha en flott kveld!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 16. Ofte ikke så mye som skal til for å freshe opp litt, så dette greier du med glans, det er jeg sikker på! Du tryller jo frem så mye fint og flott!

  SvarSlett
 17. Gler meg til å sjå kva du finn på med kjolen:) Å, hjelpe meg som eg gler meg til eg får rockedama mi i posten!!
  Artig det innlegget under her, eg hugsar konkurransen, eg har bladet i samlinga mi og eg hugsar kor misunneleg eg var på vinnaren av maskina:) Verda er ikkje stor;)

  SvarSlett