onsdag 30. januar 2013

Grønt er skjøntEt par dager etter at jeg fant en tv-benk på Finn, så fant jeg jammen meg et vitrineskap og. Det var jo nordlendingen sånn passe fornøyd med og nektet dermed å ta med seg nok penger til å betale skapet. Han skulle nemlig prute... Nordlendingen er nemlig nordnorsk mester i pruting. Jeg derimot er Bergens dårligste til å prute, og rødmer bare jeg hører ordet. Så når nordlendingen skal på pruteoppdrag, så får han sannelig dra alene. Det fins nemlig noe så sjeldent som beskjedne bergensere også...

For jeg rødmet jo forsåvidt bare ved tanken på at han skulle prute hemningsløst, og faktisk ikke hadde med seg nok penger. Jeg trodde egentlig at damen som skulle selge skapet kom til å bli så irritert på denne storpruteren at det ikke kom til å bli noe skap på meg i det hele tatt. Ingen forlokkende tanke akkurat.


Men lykken står den kjekke bi, og da nordlendingen var underveis for å se på skapet, så ringte heldigvis skapdamen og sa at skapet dessverre hadde fått seg noen merker på den ene siden, og hun var såå lei seg og sa at vi skulle selvfølgelig få skapet for en billig penge. Jeg, på min side, var såå glad og pustet lettet ut. Det betydde ingen pruting likevel. Og dermed skap.

Ikke lenge etterpå kom nordlendingen hjem - med skapet på hengeren. Og skapet, det hadde han fått gratis... Det viste seg nemlig at det var noen skraper inni skapet også, og skapdamen var på flyttefot, så hun ville bare bli kvitt skapet. Det lønner seg visst å sende en storpruter på tokt:-)


Og siden skapet var gratis, så kunne jeg gå ut å kjøpe maling med god samvittighet. For brunsvart var ikke helt min greie. Til tross for at jeg prøvde å male det hvitt innvendig. Støvet mintgrønn er nok mer min greie.


Derfor tok jeg med meg en stoffbit lik putene jeg sydde her forleden, og jogget ned til malebutikken nede i gaten her og fikk blandet en lignende farge. Så får vi se om den svarer til forventningene. Gjør den det, så er det nok mye som kan bli støvet mintgrønt framover:-)

8 kommentarer:

 1. Som et lite eventyr :)
  Gleder meg til å se slutten av det, for det regner jeg med vi får!?

  Fargen er i allefall rålekker :))

  SvarSlett
 2. Du, jeg tror du kunne leid ut han nordlendingen din til andre som trenger a laere seg a prute! :-)

  SvarSlett
 3. Tjihi, neste gang vet du hvem du skal sende ja:))
  Spennende og se resultatet, nydelig farge:))

  SvarSlett
 4. Kanskje du bør sende nordlendingen neste gang også ;-) Gleder meg til å se hvordan skapet blir :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 5. He he... ja jammen var det godt du sendte nordlendingen :) Må bare spørre- det skapet- var det lakket eller? Jeg har nemlig et beiset og lakket opprinnelig lutet- vitrineskap som jeg har SÅÅÅ lyst å male ( eller rettere sagt lyst at mannen skal male) men jeg kvier meg på grunnarbeidet....Gleder meg til å se ditt ferdige resultat!

  SvarSlett
 6. fargeshappene har jo en sånn scannedings som kan scanne fargen og finne rett kode... :) den er sååå fin den fargen :) den er sååå dus og fin.... ikke sånn hylende....

  Ha en fin dag... :)

  Klems Diana.

  SvarSlett
 7. Kjenner meg veldig igjen på det derre med prutingen.. Mannen i huset prøver seg også på pruting noen ganger og da blir jeg nesten sint. For jeg blir så flau.. Jeg har sagt at han må gi meg beskjed på forhånd, slik at jeg har muligheten til å snike meg bort når han skal være "gnier"...

  Gleder meg til å se skapet når det er ferdig malt, spennende og lekker farge.

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 8. Heisan Barbro
  Først takk for din søte kommentar hos meg angående Vixen Blog Awards.
  Så; kjenner meg helt igjen jeg også. Jeg pruter aldri og rødmer nesten ved tanken slik som deg, men min mann som er bergenser kan godt finne på å prute.
  Nordlendingen din var jo eksepsjonell da; gratis til slutt, hi,hi.
  Nydelig prikkestoff. Jeg er evig glad i prikker.
  Glad dag til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett