lørdag 26. mars 2011

Alle kan gjøre en forskjell


Til tross for shoppingglade gener, så synes jeg gjenbruk er en super ting. Jeg synes det er viktig vare på miljøet. Det betyr ikke at jeg ikke kan la kortet gå varmt i interiørbutikker, men jeg foretrekker å kjøpe brukt hvis jeg har mulighet til det. Da sparer jeg både miljøet og lommeboken - en skikkelig vinn - vinn  situasjon:-)

Selv om jeg helt sikkert gjør mye som ikke er bra for miljøet (lange, varme dusjer for eksempel...), så prøver jeg å bidra der jeg kan. Og resirkulering er jeg ganske god på, selv om jeg har verdens verste resirkuleringssystem - til nordlendingens fortvilelse. Men nå har ihvertfall jeg lært meg en teknikk sånn at jeg kan åpne skapet under vasken så kjapt at ingen av hermetikkboksene eller glassene faller ut:-)


Poenget er iallefall at jeg tenker at alle monner drar når det gjelder å ta vare på miljøet, uansett om det kan virke som en dråpe i havet. Jeg tenker at det lille jeg gjør utgjør en forskjell.

I kveld slukkes lysene for Earth Hour. Slukk lysene du og:-)12 kommentarer:

 1. Alle kan gjøre noe, det har du evig rett i. Det sier jeg til meg selv hver gang jeg kjenner den rare lukten fra der vi stabler melkekartonger. Men av og til, på landet for eksempel, går alt bosset i samme spann. Det føles svææært rampete, og ganske deilig. Da blir jeg en av dem som ikke gjor noe. Men til dagen, da gjør jeg noe. Selv om det lukter rart både fra melkekartongsamlingen og posen med blikkbokser.
  Skal bare se jeg slukker lyset i kveld også!

  SvarSlett
 2. KLoke ord!!
  Men for å snakke om noe helt annet, puta du har sydd under er knallfin WOW!! Mye finere enn Lexingtonputene faktsik!! Og de søte skjerfene også,me like!
  Vis de andre putene du lager også da!!
  klem♥

  SvarSlett
 3. Ja, du er en dame etter min smak! Og du er et godt eksempel og forbilde for oss andre!!

  Ha en fin kveld, vennen!

  Klem

  SvarSlett
 4. Alle monner drar, og det er viktig å huske på det... for innimellom føles det bare så unyttig bl.a med den evinnelige skyll-brett-stapp prosedyren. Men jeg tror jo at det nytter i det lange løp, og om alle gjør det de kan for å ta vare på miljøet så må det jo ha en effekt.

  Lyset av! :)

  SvarSlett
 5. enig med deg, Barbro:) Går sport i å resirkulere og kjøpe brukt noen ganger:) Fine bilder fra et vakkert hjem:) Skal slukke lyset ja:)

  Klem Trine:)

  SvarSlett
 6. Kjenner jeg faktisk er kry over å kunne si at jeg også er utrolig flink på det med sortering (at det er fordi gubben har truet med å kaste meg ut om jeg ikke blir mere samfunnsbevist teller ikke. Jeg sorterer jo, selv om det er under diktatorisk tvang...)!

  Her slokkes lysene om 1 minutt.

  Klem fra Frøya, øya der vi har øvd oss masse på Earth Hour den siste uka (strømløse dager grunnet uvær...).

  SvarSlett
 7. Jeg tenker at jeg er omtrent der du er. Jeg har tankene med meg innimellom. Noe gjør jeg riktig, men jeg redder nok neppe verden alene.

  Lysene er av, bortsett fra i kjelleren, der vinduet er så lite, og jeg trenger litt lys for å se hva jeg holder på med..

  SvarSlett
 8. Det var ikke mange lys slukket her i Bergen ikveld. Da vi bodde i Tromsø for et par år siden, var det et flott skue å se at enkelte bydeler lå imørke. Men alle monner drar, så noe energi ble vel spart i Bergen også..

  SvarSlett
 9. Så utrolig fin den stolen på det første bildet var.

  Her har lyset også vært slukket i kveld. Ble riktig så koselig med masse levende lys.

  SvarSlett
 10. Du er kjempeflink med gjenbruk!
  En veldig god inspirasjon i forhold til og bruke tekstiler og møbler på nytt - du er fantastisk kreativ ♥ Elsker alle de freshe fargene...
  Jeg prøver og tenke litt gjenbruk jeg og faktisk og kjøper og selger brukt, i stedet for alt nytt og masse kast!

  Flink du!
  Og så flotte bilder ♥

  Klem Line

  SvarSlett
 11. Enig!
  Koselig med stearinlys. Selv om en time uten strømbruk kun på lampene vel mer av symbolsk art. Men jeg brukte jo ikke tørketrommelen heller den timen....

  SvarSlett
 12. Elsker at du beskriver overfyllte og rotete "boss"skap mes alle bildene dine illustrerer et perfekt hjem :)

  Ja: Alle monner drar, det er vi nødt til å tenke, hvis ikke blir vi jo bare deprimerte...

  SvarSlett