onsdag 21. mai 2014

Vi utfordrer oss selv på bakefronten...


Eldstemann fylte 23 år i går (hvilket er ganske pussig siden hans mor kun er 29...) og i den anledning bakte veslesnuppa og jeg marsipankake. Jeg har jo ellers sverget til kjøpemarsipankaker, men nå må jeg visst skifte mening, for denne ble - sånn i all ubeskjedenhet - grådig god. Hjemmelaget sukkerbrød med oppskrift fra en Ingrid Espelidbok (min favorittkokebok), to solide lag med rørte jordbær, krem med vaniljesukker og et lag med marsipan på toppen (sirlig og nøye kjevlet ut av nordlendingen) var en fortreffelig kombinasjon:-)


Og siden det var litt marsipan til overs prøvde vi oss som konditorer også. Marsipanen ble farget med noen dråper rosa farge og så modellerte vi roser etter beste evne. Veslesnuppa syntes det ble grådig fint, så får det heller være at kaken muligens fikk en litt femin touch til en gutt på 23 år... Men pytt, han er vant til litt rosa innslag her i huset:-)


Og siden de var tom for sånne pyntegeletuber på butikken, så pyntet vi med god, gammeldags melisglasur. Om ikke skriften ble av kalligrafisk skjønnhet, så ble den i hvert fall leselig:-)


Og med dette gikk startskuddet for bursdagsrushet i familien her, så det blir nok flere marsipankaker. Veslesnuppa har allerede ytret ønske om at til bursdagen hennes skal hele marsipankaken være rosa...

5 kommentarer:

 1. Hjemmebakte kaker smaker nå best.
  Nydelig pyntet!

  SvarSlett
 2. Så fin den ble:))
  Og sikkert like god!

  Gratulerer med 23 åringen, du begynte jammen meg tidlig ja;)

  SvarSlett
 3. Wauw og det gør I da rigtig godt, altså lever op til udfordringen :-)
  Ser virkelig flot, elegant og meget indbydende ud...
  Ha´ en dejlig weekend - kram fra OddStyle

  SvarSlett
 4. Lekker kake! Lykke til med all festivitasen i mai.

  SvarSlett
 5. Syns godt du kan fortsette med å stille som konditor i tiden fremover. Den kaken så jo bare aldeles fantastisk ut! Både smaksmessig og utseende! :)

  SvarSlett