onsdag 10. juli 2013

Tur, horn og skum...


Mens vi venter og venter på at far i huset skal komme hjem fra jobb på sjøen, så prøver vi stadig vekk og fylle dagene så godt vi kan. Takk og lov for gode venninner med barn som er hjemme og som man kan finne på kjekke aktiviteter med. Idag var det picnic på en liten fjelltopp i nærheten som sto på programmet. Og jammen blir man sulten av å være ute i det fri:-)
Lokale dugnadshelter har laget flotte turstier og morsomme aktivitetsleker for barn, som denne tauløypen over her. Ja, de voksne måtte prøve seg de og:-)


Selv om man har spist aldri så mye på tur, så er man skrubbsulten når man er vel hjemme igjen, og mors hjemmebakte horn gjorde stor lykke:-) Jeg har lagt ut oppskriften før en gang, men disse hornene er så gode at vi tar en reprise. Doble gjerne oppskriften, for disse får bein å gå på:-)

HORN

45 g margarin
3 dl melk
35 g gjær
1 ts salt
1ss sukker
ca. 400 g hvetemel (jeg pleier å bytte ut ca. 100 g med havregryn)

Smelt smøret og ha i melken. Ha deretter i gjæren og det tørre. Elt deigen, men ikke så lenge at den blir seig. Del deigen i to etter at den er ferdighevet. Kjevle hver del til en rund leiv, ca 30 cm i diameter. Del leiven i åtte spisser. Legg på litt skinke og ost og rull sammen fra den brede enden mot spissen. Legg på plate med spissen ned og form til horn. Etterhev. Pensle med egg og stek ved 230 grader i 10-15 minutter.


Og som den perfekte avslutning på dagen; skumbad i bassenget! Fars dobbeldusj ble ofret til det gode formålet:-) 


4 kommentarer:

 1. Høres ut som om det har vært en topp dag :-) Det er så bra med ildsjelene som gjør noe ekstra for oss andre :-D Så fint det har blitt med grå stue, og med nytt jenterom - ser jeg har gått glipp av en god del her de siste ukene ;-)

  Ha en flott sommer - klem Siv

  SvarSlett
 2. Herlig dag!!
  Nybake horn, picnic og skumbad MÅ jo bli bra:))

  SvarSlett
 3. For en flott dag, og herlige bilder:-)

  SvarSlett
 4. Hej Barbro!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlett