mandag 28. juni 2010

Knuste drømmer og pakketips


Drømmen om bikinslank midje falt vel egentlig i grus rundt påsketider. Etter helgens maratonfeiring med NM i kakespising, tviler jeg på om jeg i det hele tatt gidder å pakke ned bikinien til ferien. Da er det godt vi skal til et sted nord i landet, hvor man av erfaring vet at bikini ikke er det hyppigst brukte plagget.


Dessuten er det vel kanskje greit å spise seg opp litt før man skal tilbringe vel to uker hos svigermor. Ferie hos svigers er synonymt med to ukers etegilde. To uker fullstendig uten sultfølelse.... Svigermor lager god gammeldags husmannskost, hvor hovedingrediensene gjerne er fløte og smør. Pluss på et par - tre kaker og is pr dag, så er du i gjennomsnitt oppe i et daglig kalori inntak på 6000- 7000 kalorier. Måltidene hos svigermor får en burgermeny hos mc Donalds til å framstå som slankemat.

Det eneste jeg kan styre min begeistring for, er makaronisuppen. Akkurat det tror jeg det er noe du må ha vokst opp med for å synes er et herremåltid. Du vet kanskje ikke hva makaronisuppe er? Det er altså makaroni kokt i melk, slik at man får en tykk suppe. Det hele toppes med rikelig med sukker.... Bon appetit! Nordlendingen ELSKER det! Om ikke bikinien nødvendivis blir med i kofferten, så er det mye annet som skal pakkes. Pakkingen er det verste med ferien. Akkurat det skjønner ikke nordlendingen. Men så pakker nå han bare for seg selv. 

Jeg ser det er flere gode pakketips å få rundt omkring på bloggene. Slik at man drar med seg minst mulig. Her føler jeg meg litt som kjerringa mot strømmen. Jeg pakker slett ikke bare det mest nødvendige - her pakkes det for alle tenkelige og utenkelige situasjoner. Det eneste som får være igjen hjemme er cherroxer og vinterdresser. Boblejakke, luer og hansker får imidlertid være med. Ferie i Norge er vakkert, men værmessig rein gambling, så det gjelder å være beredt. Dagens pakketips herfra: Bedre med for mye enn for lite:-)


Bildet over er fra ferie nordpå... 
28 kommentarer:

 1. OMG! For et kakebord!

  Skjonner godt pakking for alle eventualiteter (tror jeg fant opp et ord der..;-)) Ferie er allikevel ferie - a gjore noe annet enn man vanligvis gjor! Dette blir bra uansett, skjonner jeg!

  klem Mette

  SvarSlett
 2. Jeg er i Harstad nå, og været er ikke akkurat noen fest. Men det regner ikke, så da er jeg fornøyd.

  Ellers så finnes det nordlenninger som ikke liker melkesuppe.Jeg synes faktsik det er ganske ekkelt.

  Håper været snur til dere kommer nordover.

  Klem fra Sol

  SvarSlett
 3. Det med bikiniform...sånn sett er det greit at sommeren ennå ikke har vist seg:D

  Ja, pakking til ferie her hjemme er ikke det enkleste, så her gjelder det tenke gjennom hele scenariet:O)

  Lykke til i planleggingen og klem fra meg;)

  Fy, så mange gode kaker du viste her, sa kakemonsen!!

  SvarSlett
 4. Herlig! Ta med bikini, uansett bikiniklar eller ikke. Det skal jeg gjøre når jeg skal oppover.. Det siste jeg hørte var at det kalde vannet er utrolig slankende. En rask dukkert mellom måltidene vil nok gjøre susen :)

  Jeg er nordlending og vokst opp m makaronisuppe og andre melkesupper, med ihjelkokte rosiner. I hate it!!!! Likte det som barn, inntil det plutselig bare så stopp, har aldri smakt etter det...

  Nyt ferie og kos deg! :)

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 5. Ha en riktig god ferie!! Men eller uten makaronisuppen, som hørtes ut som litt vel mye for meg...*ler*
  Jeg har vært speider i mange år, og der er mottoet; pakk sekken, tøm den og ta vekk havlparten, pakk det oppi igjen og du er klar til å gå...*smiler*..
  Klem Fredrikke :O)

  SvarSlett
 6. Ps; kakene så helt nydelig ut! :o)

  SvarSlett
 7. Nam, blir jo sulten her Barbro - du hjelper ikke akkurat meg m/ bikini-linja nå;-D
  Is-bading har jeg hørt har en slankende effekt!,
  - et tips for ferien i Nord..?Fnis;-D
  Kos dere masse ,
  klem Hege.

  SvarSlett
 8. Jeg er sørlending, og vokst opp på makaronisuppe, men har aldri likt det:DDD Men det var det beste min far viste. Må innrømme at jeg aldri har tenkt tanken om at Nord- Norge + sommer = boblejakker , hansker og lue. Vi har brukt å se bilder av badende nordlendinger om sommeren, mens vi sørlendinger hutrer oss i gjennom en våt sommer, he-he. Mens så har jeg knapt nok vært norra for Sinsenkryset (les .... Lofoten- i jula:DDD for 30 år siden!!!) Koz dere, med eller uten badetøy og boblejakker:DDDDD

  SvarSlett
 9. Hi, hi, du har alltid så herlige innlegg:)

  Kakebordet ser helt fantastisk ut!! nam, nam..

  Og ferie i nord, ja det kan jo by på alle værtyper. Akkurat nå hadde du ihvertfall trengt regnjakka!!

  SvarSlett
 10. Bikinilinjen er det ikke så farlig med :) Jeg har det motsatte problemet som du - må passe på å holde vekten, så ikke klærne sklir av ;)

  Makaronisuppe minner meg om barndommen. Men jeg husker ikke hvem som laget en slik suppe... Hørtes i alle fall kjent ut. Spørs om det var en slik suppe de skulle feite oss opp med...

  Lykke til med pakkingen, og god ferie!

  Klem

  SvarSlett
 11. Hei!

  Du har skrevet så artig at jeg ser det hele for meg, smilte her jeg leste :-)
  Kakespising, lagde Pavlova i helgen, den falt i smak hos min 17-åring, ellers hadde jeg vel momset i meg hele kaken selv.....for nam kake er godt.Mine gode forsetter forsvant også i helgen, og med en bursdagsfeiring midt i uka, selvfølgelig med kake...tenker jeg har spist kake for lang tid fremover.

  Skjønner du får problemer hos svigemor, for god gammeldags husmannskost smaker nydelig,og passet sikkert kjempefint den gangen man jobbet med kroppen hele dagen. Kokken pleier ofte og bli litt sår om man ikke forsyner seg også, litt av et dilemma det der (smiler)
  Ha iallefall en kjempefin ferie!

  Mange hilsener fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 12. Lo godt og kjente meg VELDIG igjen.
  Ha en riktig god ferie!
  Klem fra Malu.

  SvarSlett
 13. Hei Barbro, lenge siden sist!
  Kakene så hæææærlige ut! Dropp å pakke bikinien du, veldig godt forslag! Jeg skriver fra Lofoten og her bøtter regnet ned og har gjort det i ukesvis og temperatuten ligger under 10.

  Hm, var ikke klar over at nordlendinger elsker makaronisuppe.....men så er jeg ikke ækt, bare innført østlandsbærte!

  Ha en fortsatt fin dag da,
  klem fra Lillian :)

  SvarSlett
 14. Hei , takk for hyggelig hilsen :) Skal hilse til mamma ;) Da blir hun glad og litt stolt !! Ja jeg er veldig glad dor å få sånne overraskelser innimellom .
  Maaaasse fristende kaker der da , mmmmm . Får meg til å tenke på at ; det er lenge siden jeg bakte ..

  Bikiniform eller ei .. sol eller ei ... vi har solen og godt vær om dagen , glad for det :) Bikiniform ... bruker å tenke slik : de få dagene i året jeg trenger bikini ... ; ja da får man ta meg som jeg er ..hi hi . Det strevet for å få de linjene ... er det verdt det ??!? Man skal jo kose seg litt og .. :)
  God sommer
  Ps lykke til med pakkinga , må jo være beredt på alt !!

  SvarSlett
 15. Ho ho ho. Her kjenner jeg meg igjen. Du har kanskje blitt introdusert for KLÆPPMELK også? Jeg reiser selv med 3 av ungene til Bardufoss førstkommende torsdag. Og ja. må visst pakke for all slags vær.... Kan ikke si jeg gleder meg til pakkedelen.
  (og takk for kommentar hos meg :)) Nå skal jeg ta på sommerkjole og høye heler og skal ut på restaurant: Dobbel-date med 3 av favorittmenn (mannen min + mine veldig gode venner Petter&Robert) Ju-hu. Sommer, sol og kos. God pakking, Barbie!

  SvarSlett
 16. Du, man kan ikke legge ut slike bilder når jeg trenger å slanke meg *ser strengt på*
  Men ellers så er jeg så enig med deg når det kommer til pakking og Norgesferie...
  Og makaronisuppe likte jeg da jeg var lita, trodde nesten ikke det "fantes" mere *knegg*

  SvarSlett
 17. Som jeg skulle sagt det selv, det er bedre å pakke med for mye!! Da er man liksom forberedt til enhver anledning - også kommer man hjem igjen med grådig mye tøy som ikke er brukt og derfor ikke trenger og vaskes - kan legges rett tilbake i skapet -DET er pakketips det Barbro :))
  Kos deg gløgg ihjel, og nyt livet og ta på bikini om det er varmt - du flotte kvinne!! Kake og bikini OG kaffilurk - kan ikke bli bedre :))
  Ha en vidunderlig ferie du herlige bloggvenn!
  Varm sommerklem fra Lokki

  SvarSlett
 18. Lykke til med pakkingen, Barbro:-) Og kos dere nordpå. Kan faktisk bli fint der også, så pakk med bikinien for sikkerhets skyld.
  Jeg pakker syden-kofferten, og det er ikke så vanskelig. I morgen drar vi til Mallorca:-))) Skal bli herlig..
  Så da blir det ikke noe treff på en stund. Skal rett til Kr. Sand når vi kommer tilbake, og så direkte ut på jobb. Så fra den 8. Aug er jeg hjemme igjen....

  Ønsker deg og dine en riktig god sommer..

  Klem:-)

  SvarSlett
 19. kakebordet så helt fantastisk ut "vann i munn". god tur nordover, det begnner å bli ett par år siden sist for vår del.

  SvarSlett
 20. Den bløtekaken var bare lekker!
  Nam nam....

  God tur Nordover!

  SvarSlett
 21. Herlig innlegg! Jeg humret meg nedover her :)
  Jeg syns du skal ta med bikinien - du vet, neste år tenker du kanskje at det var rart at du ikke hadde bikinien på i fjor ..da du var så tynn (det er trøst jeg stadig får høre av min venninne, hjelper bare bittelitt..)

  Høres ut som dere får en herlig ferie med god oppvartning, selv om makaronisuppe hørtes ille ut..

  Enig med deg - må pakke for alle anledninger. Nesten hjerteinfarkt hver gang det pakkes, hater det..
  God tur og god sommer!!!
  Kjersti

  SvarSlett
 22. He he, makaronisuppe hørtes...eh...kvalmt ut..
  Men kakene så nydelige ut! Lykke til med pakking og Nord-Norge-besøk!

  SvarSlett
 23. Kjære nånn...så mange kaker da du - nam nam :-) Pakking er vanskelig, og man lærer ikke fra år til år heller :-P Litjtupp begynner å bli så stor at hun pakker selv, og det er godt :-D Kos deg i Nord-Norge da :-D

  Klem fra Siv

  SvarSlett
 24. Regner med vi for servert makaronisuppe en dag!! Kan tenke meg nordlendingen syntes dette er mat for mons!!
  Jeg har også gitt opp håpet på bikinikroppen.. Er for glad i mat .
  Jeg er glad jeg skal til varmere størk..Trenger ingen boblejakker der nei. Vuderer kanskje å ta med meg en liten jakke, men er i tvil ;-)
  snakkes plutselig ;-)

  SvarSlett
 25. Å du og du for et kakebord...heftig!
  Høres bra ut å glemme bikinien hjemme og nyte det gode liv hos svigermor, fikk nesten lyst å bli med.. hi hi

  Sikkert litt å huske på når det gjelder pakking ja, vi kan jo få alle årstider i sommernorge!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 26. Hei! Så fornøyelig du skriver! Her inne koste jeg meg :-)
  Ha en flott ferie med god mat i nord! :-)

  SvarSlett
 27. Har aldri smakt slik makaronisuppe, men sukker på makaronien kan vel ikke være godt....

  Liker ikke pakking jeg heller, og enda verre er å komme hjem til utpakkingen.

  SvarSlett
 28. E det mulig? det er jo rene kakebordet til bryllup. Å hjelpe meg der kunne jeg tenkt og vært nå. Er så utrolig gottesyk =)
  Klem fra Hop.

  SvarSlett