torsdag 17. juni 2010

Opp gjennom årenes løp har man da opparbeidet seg en del erfaring når det gjelder å arrangere barnebursdager. Hvor nyttig og lærerik den erfaringen har vært er jo en helt annen sak. Hadde man dratt LITT lærdom av det, så hadde man slett ikke satt seg ned for å sy godteposer - i år igjen.


Men så hadde det seg sånn at det tilfeldigvis dumpet ned de søteste barnestoffer i postkassen forleden dag, som bare hadde passet sååå godt til å lage snopeposer av. Og før jeg visste ordet av det var poseproduksjonen i gang.


Ting har jo en tendens til å balle på seg litt. Spesielt for oss som liker å dille.


For plutselig fikk jeg det for meg at det hadde da vært veldig koselig å lage et lite armbånd og ha oppi, og så kunne posene brukes som smykkeposer etterpå.


Disse skjønne armbåndene er laget av min gode venninne Frøydis, som har en utrolig flott og kreativ blogg som jeg anbefaler å ta en kikk innom:-)


På enkelte områder har jeg imidlertid klart å modere meg. Jeg har for eksempel sluttet å lage gele i glass bestående av 5 lag i ulike farger. For det første skal du ha ekstremt gode lysforhold for at det skal se noenlunde stilig ut, og for det andre så tar det innmari lang tid å lage, og for det tredje er det veldig få barn som er noe særlig begeistret for annet enn rød gele. Bringebærgele i glass med en liten paraply på toppen - det pleier imidlertid å gjøre stor lykke. 

Vanligvis pleier jeg å lage kaker og sånt fra bunnen av, men jeg har ennå til gode å smake hjemmelagde muffins som smaker bedre enn Møllarens, så det blir posemuffins i år igjen. Kaker med avanserte former og fasonger utover hjerte og sommerfugl - det sparer jeg meg også for. Å strø rikelig med nonstop og seigemenner på gjør akkurat samme nytten. I tillegg til litt fyrverkeri på kaken. Pia hadde et innlegg fra en barnebursdag hvor hun hadde laget et istårn overstrødd med snop og med fyrverkeri fakler. Noe som også var en stålende ide, og som muligens vil bli prøvd ut her neste uke.


Noe voldsom fan av velregisserte barnebursdager, hvor det blir arrangert et vell av ulike leker, er jeg heller ikke. Det er liksom nok med en lek og å leite etter godteposer. Men det sier jeg kanskje bare for at jeg har sommerbarn i huset, som alltid har kunnet vært ute og lekt i hagen på bursdagen sin. Det er mulig pipen får en annen lyd når minstemann, som er født i mars, skal begynne med storfeiringer...

Ha en fortsatt fin dag!


20 kommentarer:

 1. FANTASTISKE POSER!!!!! babushkastoff er så flott. Er det mulighet for en på 30 noe å få komme på denne bursdagen, som ser ut til å bli superduper? :-) Synes jammen meg du er raus med de barna, pose dekorert med navn, armbånd og så putter du kanskje godteri nedi også!? Knall.

  SvarSlett
 2. Guuuu kor skjønne! Jeg hadde blitt henrykt hvis Marie kom hjem fra bursdag med en sånn! Du er råflink! Klem H

  SvarSlett
 3. Jeg tror nok ikke det bare er barn som ville latt seg begeistre av disse! Dersom du ønsker, er du hjertlig velkommen som bursdagskoordinator når jeg skal feire min dag i juli. :)

  SvarSlett
 4. Så glad du har en give-away sånn at jeg oppdaget bloggen din, jeg. Så utrolig skjønne de posene var. OG smykkene. Blir fra meg i ekstase hvis veslefrøkna får med seg noe sånn hjem fra noen barnebursdag noen gang :)

  SvarSlett
 5. Jeg tar meg en tur i bursdagen, jeg ogsa! ;-)

  Det var innmari raust og fint! Ja, man laerer med tiden bade snarveier og a kutte ned pa arbeidet (som det er nok av uansett). Bortsett fra deg, da som har laget disse hypersote posene, men jeg er glad du tar en liten snarvei med posemuffinsene ;-)

  Kos dere!

  klem Mette

  SvarSlett
 6. Du lager en flott bursdag med herlige poser; de får jo gave de som kommer også;)
  Har aldri hatt sansen for å regissere unger i lek, for de leker seg jo uten at voksne griper inn...av og til kan bare legge litt til rette.

  Ha en god kveld og klem;)

  SvarSlett
 7. Kjempesøte poser, de blir flotte smykkeposer etterpå. Eller kanskje til alle hårstrikker og -spenner. Blir sikkert populært :)

  SvarSlett
 8. Nydelige ting - og så kjekt for ungene(MOR,he he) at det får med seg slike fine ting hjem!:-)
  Så dumt at du ikke får lagt inn kommentar , men slik er det her inne av og til( tror det har med blogger å gjøre..):-(
  Holder på med en kjole - lurer på om jeg skal "ofre" et av broderiene dine..., vent og se,fnis!
  Ha en fin kveld vennen,
  klem Hege.

  SvarSlett
 9. "du e ikje sann" som vi ville ha sagt her (et positivt ment uttrykk) :) Fantastisk godteposer, jeg vil også komme i bursdag hi hi. Jeg ga også tidlig (men ikke tidlig nokk....) opp geleglass med flere farger/smaker, og møllerens m.m. har kjemegode kaker og muffins. Heldig du som har sommer bursdag (enn så lenge) jeg har to vinterbarn.....du får tidsnok merke hvordan det er;)Lykke til med bursdageN:)

  SvarSlett
 10. Jøjemegen... er vel ingen som kommer til å gidde å lete etter godteri når de får disse fantastiske posene! Til og med med nydelige armbånd oppi!
  Heldige barn sier nå jeg :)

  Fortsatt noen år til mitt første barn skal feire bursdag med barneselskap, men tipset om enfarget gele i glass legges bak øret.. jeg ser nemlig for meg at jeg første gangen kommer til å ville overdrive en smule ;)

  SvarSlett
 11. ÅÅÅÅ for noen nydelige godteposer.. Slik vil jeg også ha.!!
  Disse barna er virkelig heldige..
  Er enig med deg, at Møllerens muffins er best og spes. med glasur og deilig strø på!!

  SvarSlett
 12. Ja, må si som Randi Elisabeth : du er ikke sann! Snakk om å ordne i stand til bursdag! Nydelige poser - sånne kunne du jo også lage til nettbutikken din? Likte veldig godt stoffene du hadde brukt!
  Og lykke til med eventuelt istårn - det er enkelt, men slår definitivt an!

  SvarSlett
 13. heldige jenter som får slike flotte godteposer, er jeg også invitert hihihi

  SvarSlett
 14. oj litt av noen flotte bursdags poser du syr!! Lekkre!! Skal feire bursdag til eldste neste uke, men blir neppe hjemmesydde poser til 12 åringens venner..

  Lykke til med bursdags forberedelsene!

  SvarSlett
 15. Posene ble veldig fine, og så artig at ungene får med seg noe hjem som de kan bruke senere også - blir vel stas når de finner ut at det er armbånd oppi også :-)

  Jeg sydde tørklær til alle jentene i en bursdag en gang, og så kjøpte jeg inn masse tekstiltusjer - det var ikke en lyd å høre mens 10 - 12 jenter lå strødd utover gulvet og dekorerte sitt eget tørkle.

  Kos deg med forberedelsene og bursdagen da :-D

  Klem fra Siv

  SvarSlett
 16. Ja du er helt utrolig.Så koselige de var.
  Det var en kjempefin ide.Takk for gratis reklamen da=)

  Klem.

  SvarSlett
 17. Å så søte de ble både poser og armbånd, rosa og sukkersøt! Jeg hadde ei sånn prinsesse som jeg dillet med.. med sommerbursdag.. nå er ho blitt 22, så du må bare kose deg.
  Ønsker deg ei sukkersøt sommerhelg!
  Klem : )

  SvarSlett
 18. Det er nesten som jeg får dårlig samvittighet av å lese innlegget ditt. Alt er jo så vannvittig fint og gjennomført:-) Jeg er nok litt mindre dillete, men misunner dere som er det. For jeg liker at det er koselig og gjennomført, men jeg får det liksom ikke til helt... Mangler nok akkurat det kromosonet. Ellers har jeg bursdager i desember og februar. Jeg skal love deg at de er spekket med arrangerte leker og spill og diverse. Har også en i juni, og da er det uteselskap - litt mer lettvint, kan man kalle det!

  SvarSlett
 19. Du er helt vidunderlig du!
  FOR noen poser - og med navn på - gid nå er det fristende å tenke seg at jeg hadde vært venn med din datter og fått noe sånn i barnebursdag!! *dån* *smelt* Jaja - tilbake til virkeligheten :))
  Storveis gøy Barbro!! Og så liker jeg så godt alle dine andre tips - lettvinte, men like populære, ja er ikke det sevisent flott!!
  Ønsker deg en vidunderlig helg og måtte Prinsessens bursdagsfeiring bli herlig!! Gratulerer :))
  Klem Lokki

  SvarSlett
 20. Festlig innlegg - og for en koselig blogg:)
  Jeg sydde også godteposer (men uten navnelapp på! Og uten smykker i!) - og til den andre sydde jeg godteslanger. Og siden bursdag 2 skulle være jungelbursdag, sydde jeg safaritelt av 20 meter stoff...
  Men jeg skal lære til neste år. Tror jeg. Håper jeg.


  (Men så er det jo litt gøy også, da...)

  SvarSlett