mandag 28. juni 2010

Gaver og sånt


Jeg har klødd meg litt i hodet de siste dagene, og lurt på hva jeg skulle gi i avslutningsgave til personalet i barnehagen til ungene. Til jul ga jeg Bruka skåler fylt med snop. Snopeskåler er jo en grei og kjønnsnøytral gave, for det fins alltid (minst) en hane i hønseflokken. 

Det var liksom litt tomt for påfunn ettersom jeg hadde brukt opp den ene ideen jeg hadde. Jeg tenkte så det knaket. Og plutselig lå svaret der - rett foran nesen på meg. Midt i en stor bestilling av englebilder slo det meg at et lite englebilde måtte vel være en ålreit gave.


Nå er det ikke så ofte jeg gir vekk bilder i gave lenger, for det er jo langt fra sikkert at det faller i smak, hverken motiv eller farger. Det er jo litt kjedelig å lage et kattebilde i gave, for så å oppdage at mottakeren er en skikkelig kattehater.


Eller gi vekk et hanebilde til en som kanskje har en hønsegård i nabolaget. Slettes ikke sikkert at man er så begeistret for haner da....


Men jobber man i menighetsbarnehage, så er man vel nærmest programforpliktet til å like engler, eller? Jeg satser ihvertfall på det. Det eneste skjæret i sjøen er det mannlige innslaget. Hva skal han få? Kan vel hende han liker engler han og, hvis jeg lager en med store pupper:-)

Tusen takk for alle morsomme og herlige kommentarer på forrige innlegg! Det overrasket meg at det var opptil flere som hadde bekjentskap til makaronisuppe, samtidig som jeg ble veldig glad for å høre at det ikke var noen som likte det:-)

18 kommentarer:

 1. Jeg vet i hvert fall at jeg hadde blitt kjempeglad for et englebilde ... og store pupper slår vel an hos de fleste mannfolk - om de så er på engler eller demoner ...

  SvarSlett
 2. Engel med megapupper må jo slå an! Men det tror jeg alle bildene dine vil gjøre!

  SvarSlett
 3. SMASK!
  - det trengte jeg og høre (for selvtilliten min er IKKE høy..!):-D
  Hadde ikke hjerte til å bruke broderiene , de gjemmer jeg til en spesiell anledning(kjole til meg selv!)!
  Ha en god natt snuppa,håper du får sol imorgen:-)
  Klem, Hege.
  PS!Tar det som en selvfølge jeg vet du: Blir de ikke glade for så fine gaver fra deg - ja da kan de bare ha det så godt!!

  SvarSlett
 4. Nå er det ikke størrelsen, det kommer ann på, he-he. -men engler er alltid koselig!!! Og gaven er personlig, og blir gitt fra hjertet!!!!! Bedre kan det ikke bli!!!!! Klemz Grethe

  SvarSlett
 5. Bildene dine faller nok i smak hos de aller fleste! :D

  Jeg veit også at ord fra barnemunn slår veldig an, så kanskje du kunne laget et bilde med en engel og så fått Den Unge BarnehageAvslutteren din til å si noe om hver av de ansatte, og så kunne du skrevet det på under eller over eller rundt eller noe?

  Vi lagde kort til hver av de ansatte i M.E.s barnehage, og der hadde hun sagt noe om hver enkelt, som vi danderte rundt på baksiden av kortene. De voksne i barnehagen hennes satte utrolig stor pris på det.
  M.E. hadde sagt ting både om de (f.eks. "A er alltid snill. Hvertfall ikke slem!" og om ting de hadde gjort sammen ("Det morsomste T og jeg har gjort sammen er at jeg sang alene sammen med henne da barnehagen sang i kirken den jula." (julen 2008))
  Og alt ble selvfølgelig sitert ordrett - med og uten grammatikk- og små uttalefeil ;)

  Bare et forslag i natten...

  Uansett er englebildene supre i seg selv - med eller uten store pupper! :D

  SvarSlett
 6. Så masse fint du lager! Englebildene dine liker vel alle, og du kan jo gi det mannlige innslaget en av hanene. Makaronisuppe fikk jeg aldri av min mor...hun hater det(snerke rundt hver mamaroni) men jeg derimot fikk det hos min mormor og elsker det.
  Håper du får en flott ferie nordpå, med masse fint vær til å gå på tur i, etter all den god maten... : )

  SvarSlett
 7. Makaronisuppe var sånt vi fikk servert da vi var barn, men aldri har laget selv ;)
  Du er så dyktig, og jeg har en svoger som jobber som pedagog i barnehage, han liker pupper, så sier iallefall min søster ;)
  Tenker et slikt bilde faller i smak, det er jo utrolig lekkert. Og er det som du sier en menighetsbarnehage bør det jo være engleinnslag der *nikker ivrig på hodet*

  SvarSlett
 8. Helt nydelige bilder Barbro, og jeg er sikker på att men også liker engler med eller uten store pupper ;0)
  Stor klem til deg!

  SvarSlett
 9. Hehehh Engel med store pupper blir nok en hit i barnehagen skal du se :) Bildene dine er nydelige, både med og uten engler!!!

  SvarSlett
 10. Du er nå så utrolig generøs, Barbro. Englene dine er nydelige, man MÅ like de! :)

  SvarSlett
 11. Dette må være den perfekte gave, spør du meg! Heldige er det barnehagepersonalet!!

  Ha en fin ettermiddag, sola skinner hos meg;)

  SvarSlett
 12. Hei!
  Så koselig at du la deg til min blogg!

  Og du verden så flink du er, klarer nesten ikke å se meg mett på bildene dine.
  Virkelig inspirerende.
  Jeg har bestillt stoff nå, og kommer til å sy, men det blir klær, har en rekke ideèr om hvordan det skal se ut,og kommer til å legge ut bilder på bloggen etterhvert, håper jeg kan være med på å inspirere andre også.

  Ønsker deg en fin dag!

  Klem fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 13. Skulle ønska jeg hadde jobba i den barnehagen jeg :-D Så heldige de er som får så fine bilder da. Engler bør absolutt slå an hos begge kjønn - og det finnes også engler med skit på vingene vettu ;-)

  Ha en flott kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 14. Å, så nydelig! Lager du disse bildene?! Jeg er søkkimponert, og ønsker meg straks katte-eller engelbilde :) de er skikkelig fine! Og kommer helt sikker til å slå an i barnehagen. Jeg som har ei pusejente vil såklart likt et kattebilde :) I barnehagen passer de jo små englebarn (kremt), så der blir de sikkert lykkelig for englebilde. Klem!

  SvarSlett
 15. Det er den perfekte gave Barbro!!
  Du er altså så flink - you made my day :))
  Oioioi dine bilder tar kaka og er ALLTID riktig!!
  Ønsker deg en vidunderlig kveld Barbro - vet du jeg hviner av fryd her jeg sitter *lykkelig*
  Stor varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 16. God kveld i stuen:-)

  Du er bare superflink, ingen tvil om det! Jeg synes bildene dine er nydelige, og bare så synd at du ikke har barna dine i "min" barnehage;-) Jeg hadde blitt kjempeglad for et slikt nydelig englebilde!

  Ha en fortsatt herlig kveld:-)

  Sommerklem fra bloggløse Nina fra Stv

  SvarSlett
 17. Heldige er de som jobber i barnehagen som får slike gaver! -Og du, jeg tror de englene med store bryst må bli en hit..

  SvarSlett
 18. Å hjelpe meg. Du er jo fantastisk. Heldige de som får englebilder i gave. Menner liker vel engler de også? De har også vegger å pynte opp. Men det er klart at megapupper hadde gjort susen!!!

  SvarSlett