fredag 7. mai 2010

Pastellretro


Etter at jeg skrev et innlegg om muggesamlingen min, grov min mor (jepp, jeg har en mor som blogger...) fram denne nydelige muggen fra Figgjo, som jeg var så heldig å få overta. Jeg synes porselenet til Figgjo, som går i pastellfarger, er utrolig flott! Og jeg håper å kunne utvide samlingen ytterligere om ikke så lenge.


Imens gjør disse Figgjo-look-a-like muggene, som jeg fant på Cornella på Nesttun, nytten som stand-in. Veldig søte og veldig rimelige bidrag til muggesamlingen. 


I samme serien fins også nydelige tekopper og skåler. En liten skål til smågodtet mitt kan jo være kjekt å ha:-)


Jeg er nok ikke en sånn ihuga retrodame, med mindre det er pastellfarget. Har nok fått en overdose grønt, brunt og orange i min oppvekst på 70-tallet. Bare tanken på barnerommet broren min og jeg delte, får det til å grøsse. Tapeten hadde store grønne kløvere på hvit bunn og gardinene var knallgrønne, omtrent som sånt slim vi drev og lekte med på den tiden. Køyesengen var mørkebrun, sirlig oppredd med min mors hjemmeheklede sengetepper - oldemorsruter i brunt, grønt og orange. (Lurer på om min mor har de sengeteppene ennå?) Jeg vet at det er mange bloggedamer rundt omkring som ville elsket rommet vårt og som ville fått fullstendig hjertebank om de hadde fått tak i tapet med knallgrønn kløver, eller et skikkelig retrosengeteppe av oldemorsruter i knallfarger. Jeg får også hjertebank, men av helt andre grunner...


"Hjertebankstoffer" har jo blitt et slags begrep blant stoffavhengige bloggedamer, og jovisst kan jeg også få hjertebank av retrostoffer, men da blir det litt mer pastellretro som over her. 


Eller nye stoffer som er litt retroaktige i stilen. Da slår også hjertet mitt kollbøtte av glede.

 Så jeg sender en aldri så liten hilsen til min mor og svigermor; skulle dere komme over f.eks. et sengetøy, stoff eller duk i pastellfarger, så vet dere hvor det er velkomment og hvem som vil få kraftig hjertebank:-)19 kommentarer:

 1. Muggene var nydelige;)
  DET LIGGER NOE TIL DEG PÅ BLOGGEN MIN!!
  http://gretegjordetselv.blogspot.com/2010/05/award-o.html

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 2. Så fine bilder, og så koselig med blomstene og pastellfargene sammen!

  Forstår godt din motvilje mot 70-tallets farger, den deler jeg med deg ;)

  Klem, Sylke

  SvarSlett
 3. Jeg må si Barbro at jeg tenker på deg når jeg ser en fin mugge - dine eksemplarer er nydelige!! Og så flink din bloggmamma er - jeg har jo vært så heldig å vunnet en Give Away av hnne - makaløst flott - helt makaløst!!
  Og du kjære deg for noen flotte innramminger - du er sÅ flink og for en glitrende måte og ta vare på minnene! Lo godt av 70tallets hippe farger - jeg kjenner meg igjen ;))
  Og så mye flott du fikk laget ut av kjolen - kjære flinke Barbro!! Ønsker deg en strålende helg!!
  Klem fra Lokki

  SvarSlett
 4. Nydelig mugge du fikk av mamman din! Og jeg er treg, er DET mamman din :) Der gikk det et lys opp for meg :)

  SvarSlett
 5. Nydelige mugger, både de fake og den ekte!!! Og så morsomt med mor som blogger!!!! Og hennes blogg hetter???? Klemz

  SvarSlett
 6. For noen nyyydelige mugger du har i samlingen din! Synes det første bildet her var helt herlige - du kan regelrett henge det på veggen:o)))
  Er ikke så veldig retro i sterke farger jeg heller. Det er noe med at en vokste opp på den tiden og ble skikkelige ferdig med store, kraftige mønstre i mørkegrønt og knallgult. MEN noen unntak er det. Det du viser her er helt topp:o)))
  Holdt på å si jeg ønsker deg mye hjertebank fremover, men får nøye meg med å ønske deg mange fine stoffer og at du beholder sinusrytmen:o))))
  Ha en flott helg og tusen takk for alle herlige kommentarer, Barbro!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 7. Da har jeg fått ide til et blogginnlegg. Tror jeg har noe pent i skapet. Men nå må jeg ut for å klippe ferdig plenen.
  Jeg fulgte tråden med Galleri Skjold og fikk bekreftet det jeg trodde. Et av dine kunstverk henger på veggen til noen venner på Nestun. Min mann bodde i sitt tidligere liv rett over gangbrua for Fana Blikk.

  Men det som egentelig var spørsmålet - har du noe nettgalleri? Nettbutikk? Jeg vant ikke lotteriet du hadde for en tid siden, men du hadde passet på en av veggene her på Østlandet.

  SvarSlett
 8. Så fin den blå muggen er. Vet du, i går kjøpte jeg et fat akkurat make på Fretex.Det var så lekkert. Lite og avlangt. Jeg måtte bare ha det.
  Klem

  SvarSlett
 9. Nydelig mugge - og så vakkert bilde med blomsterkvistene i! :)

  Ønsker deg ei riktig god helg!
  Klem

  SvarSlett
 10. Ja, nå må du få deg en nettbutikk!

  Du har jo vist fram muggene dine før, men disse var jo også skjønne!

  Jeg heller nok mer mot sterke farger enn pastell, men helt sånt retrobrunt og sånt kan jeg styre min begeistring for.

  Ha en flott helg, kjære deg!

  SvarSlett
 11. Nydelige fine mugger og flotte farger på
  stoffene.

  Ha en fin helg

  Klem

  SvarSlett
 12. Husker den perioden med grønn, oransje eller brunmalte møbler jeg også - og så den stormønstrete tapeten i tillegg. Jeg minnes at jeg heklet oransje gardinkappe på rommet mitt for å matche møblene - skrekk og gru.

  SvarSlett
 13. Hei vennen!

  Nå er jeg endelig tilbake, forhåpentligvis for godt.. Har hatt en liten bloggesperre, kombinert med en travel hverdag!

  Kjempefine mugger, kanskje jeg må ta meg en tur innom butikken på Nesttun. Jeg har hatt skikkelig viljestyrke i det siste og har bare nøyet meg med vindus-shopping.

  Ha en herlig helg!!!

  Stor, stor klem!!!

  SvarSlett
 14. Elsker de bildene med de vakre muggene...sukk!!

  SvarSlett
 15. Nydelige sarte og lekre mugger, er litt svak for slikt jreg også. Har forøvrig en fin mugge i hvitt og gult i salgsbloggen min...

  SvarSlett
 16. Hei! Her er det lenge siden jeg har vært innom. Det er travelt med konfirmasjon og rundtur på Vestlandet - blir ikke mye tid til blogging!!

  Jeg kjenner også at jeg nok fik mere nok av brunt, oransje, kløver og stormøstrete tapeter i min oppvekst - for jeg er heller ikke noe retromenneske. Men syns det er mange som har en tøff retrostil her i blogglandia!! Men muggene dine var flotte (det hørtes unektelig litt rart ut - men så vet jeg at du viet et helt innlegg til "muggene dine" - så da ble det ikke så rart likevel!!)!

  Elsker putene dine!! Selger du putetrekk nå da?! Nå har du jo sydd en del av dem ser jeg.

  Klem!!

  SvarSlett
 17. Så flott du har pyntet i muggen du fikk. Nå er den kommet til heder og verdighet, istedet for at den skal stå i en krok her og samle støv.

  Ja, ja. Jeg var ihvertfall uhyre stolt da rommet du beskriver var ferdig, og hekleteppene la jeg nesten hele min sjel i.

  Har en vag mistanke om at teppene ligger i boden.

  Ellers har jeg faktisk funnet fram sengtøty i pastellfarger og håper du får den gode hjertebanken når du ser de.

  Klem fra mamsen

  SvarSlett
 18. Jeg er kjempeglad i mugger, har mange....
  Den første som du viser, fra din mor..en sånn har min mor også. Den hadde vi rødsaus i, når vi hadde dessert.
  Ønsker deg ei flott helg!
  Klem : )

  SvarSlett
 19. Utrolig fin den muggen...heldige deg :O)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett