lørdag 7. desember 2013

KremmerhusI løpet av året samler jeg opp små heklebrikker som jeg kommer over på loppemarked og på Fretex. Disse er kjempefine å lage kremmerhus av. Hanken lager jeg av litt ståltråd som jeg trer perler innpå. Kan du ikke få nok av perler kan du jo pynte kremmerhusene med perler og. Fyller du de med litt godteri blir de søte julegaver eller koselig pynt til juletreet.


Kremmerhusene kan stives med sukkerlake, men sist gang jeg gjorde det brukte jeg så mye sukker at det var ikke bare innholdet i kremmerhuset som kunne spises:-) 

Det enkleste og greieste er å stryke på litt vlieselin på duken. Så klipper jeg duken opp i mindre stykker som sys sammen. Hvis heklebrikken er veldig liten bare folder jeg den sammen til et kremmerhus og nester det sammen.


Tipper ungene synes det er stas hvis jeg pynter juletreet med kremmerhus fylt med godsaker:-)

5 kommentarer:

 1. Søøøte små kremmerhus!! ♥
  Det er alltid så kjekt å være på besøk i bloggen din, og jeg får veldig lyst til å "mure meg inne" på mitt eget hobbyrom og bare lage-lage-lage... :-D
  Fortsatt riktig fin førjulstid!! :-)

  SvarSlett
 2. Hej. Hvor er de fine dine kræmmerhuse, du har rigtig mange gode ideer.

  SvarSlett
 3. Veldig søte kremmerhus! For en god ide og bruke heklebrikker fra fretex :) Og stive med sukkerlake synes jeg kan bli litt klissete og ekkelt så jeg er enig med deg i at vliselin sikkert fungerer mye bedre! Hvor store klipper du helkedukene før du syr?

  Håper du har ei fin førjulshelg hilsen Serine!

  SvarSlett
 4. Veldig søte kremmerhus - god idé, slike fikk jeg lyst til å lage!
  Mine jenter er nå 18 og 20, og titter fortsatt spent oppi de kurvene på juletreet som det "plutselig" dukker opp twist i :-) Det kan skje når som helst i romjula, så det gjelder å sjekke daglig.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 5. Så søte kremmerhus! Bokstavelig talt, hihi... ;)

  SvarSlett