mandag 2. juli 2012Ikke alle i familien er like begeistret for lange bilturer, og storebror foretrekker å være hjemme og passe hus og heim, og muligens se om han finner seg en rimelig flybillett nordover heller. Vi andre har forlengst satt oss i bilen, og er godt i gang med ferien. Turen til Trondheim gikk som det suste, bokstavlig talt. Ved dalende stemning i baksetet var det bare til å sette på enten Euphoria (minstemanns favorittsang), eller Ring meg ( veslesnuppas favoritt), som vi i framsetet, til tross for god stemning i bilen, etterhvert ble ganske leie av. Mor ble såpass trøtt av Gabrielles gnål om RIIIIING MEEEG, at hun faktisk i desperasjon satt på Rumpa mi med DDE. Og da snakker vi desperasjon altså.


Som vanlig sysselsatte vi ungene med den utrolig artige og fengende leken hvem-klarer-å-si-moskuksokse-10-ganger-på-rad-så-fort-som-mulig, og hvem-klarer-å-få-øye-på-en-moskusokse da vi kjørte over Dovrefjell. Vel vitende om at ingen av delene ville skje.

Eg ser en moskusokse, hvinte veslesnuppa.
Yeah, right. Vi snakker her om et barn som fremdeles påstår hun ser ekorn med fallskjerm kom flygende fra trærne. (Nok en artig billek oppfunnet av nordlendingen).


Men dæven døtte. Det var en moskusokse på venstre side av veien. Og jammen meg var det ikke en til på andre siden av veien. Så nå slipper vi å ta ungene med på safaritur på Dovre for å se etter moskuser når de blir eldre, sånn vi hadde lovet fem minutter i forveien.


Mor på sin side er vel mest interessert i om hun får en dølahest til i samlingen sin når svenskegrensen krysses.


Trenger jo litt selskap den her. Står jo så ene og alene i hyllen.


Sverige her kommer vi!

Hej då!

10 kommentarer:

 1. kjørte over Dovre en natt i forrige uke og var svært lykkelig for at vi ikke møtte noen moskuser .... God tur videre nordover - vi kjørte sørover, men har enda ikke funnet sol og varme

  SvarSlett
 2. Så artig å se moskus da! Flotte ting du har kjøpt. Likte så godt den boksen fra GG, og den skjønne dalahesten. På tur til Harstad nå?

  SvarSlett
 3. Så lurt å legge til noen ekstra svensk-mil:)
  De pleier å være kjempemorsomme,
  masse loppis og godis! Ja, og så litt granskog da:) Tenk om det kunne blitt litt godvær mens dere er her i nord, det hadde vært noe det:) God ferie i alle fall!
  Hilsen Beate

  SvarSlett
 4. Ja på Dovre er det moskus, den så vi også da vi kjørte der i mai. God tur videre, håper det blir en dølahest i Sverige:) Vi skal også over grensen i løpet av uka, men bare på dagstur. Kjekt for ungene å kunne si at de har vært i Sverige i ferien:)

  Klem

  SvarSlett
 5. Ha en flott ferie, jeg er sikker på du vil møte på en hest.

  SvarSlett
 6. goood tur!! vi skal også besøke svenskene senere i sommer, det blir stas.

  SvarSlett
 7. Ha en flott kjøretur videre! Det kan være en prøvelse med musikk og annet fra baksetet på lange kjøreturer. Vi hadde en fast bil-cd med diverse innslag osv med pipende stemmer (fra cd) - i mil etter mil etter mil...
  Forresten veldig koselige bilder du viser fram :)

  SvarSlett
 8. Uansett lang eller kort kjøretur - det blir bra da dere kommer frem ;) God ferie :)

  SvarSlett
 9. Mange flotte ting du viser, ønsker dere en nydelig ferie!

  SvarSlett