mandag 13. desember 2010

Nå har vi vasket gulvet, og vi har....


pyntet tre! Jepp, du både ser og leser rett - vi har faktisk pyntet juletreet - utelukkende av praktiske årsaker, og for ikke å påføre mor mer julestress enn høyst nødvendig tett oppunder jul. Det er meget høy stressfaktor i heimen for tiden, så godt med alt som er gjort.

Ungene var selvfølgelig med og pyntet treet, og det måtte litt ommøblering, og litt sensurering til etter at ungene hadde lagt seg for at det skulle bli noenlunde akseptabelt i mors øyne. Det henger en enslig blå glitterkule i bakkant ennå, bare sånn for syns skyld.... De andre blå og rosa fant stille og rolig veien tilbake til esken sin...


For i år hadde mor utelukkende planer om å pynte i rødt og hvitt, slett ikke rødt, hvitt OG blått. Det fikk holde at vi pyntet det i den blå timen:-) Men ungene fikk lov til å henge sukkerstenger på juletreet da. Mest for det at det matchet.  Og til tross for at spiselig pynt er fy - fy på juletreet ifølge stylist Halvor Bakke. Så jeg droppet pepperkakene i år. Og kremmerhusene får henge tomme. Vil jo ikke være helt UT heller...


Nordlendingen og Saramor var alene for å kjøpe juletre, noe som i seg selv kan bringe mors stresshormoner til nye høyder, men jeg må innrømme at treet var slett ikke verst. Litt pynt på gjør jo susen det og. Noe hjemmelaget, noe kjøpt og noe arvet - akkurat sånn jeg liker det.


Jeg er veldig svak for flettete papirkurver, men er ikke utpreget tålmodig av meg, så disse er fra Åhlens.



Kremmerhus og røde filthjerter er hjemmelaget,


mens knallstilige fluesopper er fra Jills pastill. De er en absolutt favoritt.


Vakre glassengler fra superflinke Randi som lager utrolig mye fint i glass.

Nå gjelder det bare å huske på å vanne juletreet sånn at det holder helt til julaften:-)

25 kommentarer:

  1. Veldig fint tre! Må innrømme at det er litt tidig for min del. "Hjemme" hos mamma og pappa er det lille julaften som er trepyntedagen, men for å få til det, må treet hjemme hos meg selv pyntes dagen før der igjen. Altså pittelille. Men det er tidlig nok :) Da er det det eneste som står igjen og julefreden kan senke seg. Elsker å pusle rundt med pynting av tre og hus siste kvelden slik at når man våkner dagen etter, er treet tent og det er jul (ja, eller lillejul da som det blir her... :))

    Catje

    SvarSlett
  2. ..oj - ferdigpyntet juletre!!! - imponerende!!
    ..godt med alt som er unnagjort!

    Ha en super mandag!

    SmilKKann

    SvarSlett
  3. Ja, du har nå alt på stell...Flott tre - og ha ei fin adventsuke!

    SvarSlett
  4. Jøss, jeg er imponert! Ferdig pyntet tre allerede!!

    Ja, ja, vi skal nå til svigers i England i jula, der bruker det å være mer enn rødt og hvitt på det lille plasttreet, for å si det sånn!

    Og gjør de som sist så har de en lenke med blinkende lys hengende midt i stua, som jentene elsker og som jeg holder på å bli sprø av, hi,hi!!

    SvarSlett
  5. Det blir nok å ha inn treet etter neste helg her også ;) Vil ikke vente til lille julaften ;)

    SvarSlett
  6. thanks for your explanation
    I just love your blog.
    what makes you a wonderful things
    a blog full of inspiration
    thanks for sharing with us.
    I wish you a very happy and lovely day .
    Greetings from Holland
    Margarita

    SvarSlett
  7. Koselig juletre du har fått.....her hos oss blir det nok ikke pyntet før lille julaften.....
    Men det er jo godt med alt som er gjort.

    Her vaskes det og så strikkes det pulsvarmere for harde livet...hm slik blir det når jeg ombestemmer meg i siste liten med gaver....

    Ha en fin mandag
    Klem

    SvarSlett
  8. ..utrolig flott pyntet tre :o) helt min smak... jeg prøver også å holde meg til disse fargene... men det kommer nok litt gull og sølv inimellom også. ja, de soppene er mine favoritter også. Nå fikk jeg lyst til å pynte treet og få de opp med en gang!
    så deg på lagunen i dag!! men du stod og snakket med en dame.. så jeg ruslet bare forbi :o) takk for koselig hilsen foresten!! Takk det samme til deg : veldig hyggelig å prate forleden dag :o) godt du kom tidlig, slik at det var ganske rolig i butikken :o)
    Ha en fin dag! Klem j.

    SvarSlett
  9. Så nydelig pyntet tre Barbro:)
    Kos med jul altså ♥ Her har jeg lyst på rødt, hvitt og sink på treet i år, men er endel som må lures vekk altså, håper ikke ungen husker noe av det:)) Tidligere har vi nemlig hatt rødt og gull på treet, men jeg er egentlig ikke helt gull-dame;)


    Kos dere masse i dag!

    Klem line

    SvarSlett
  10. Nydelig tre!
    I år skal jeg ikke vente til lille julaften, tar det et par dager før, tenker jeg..
    Ha ei fin uke :)

    SvarSlett
  11. Det var en søt liten fluesopp - helt uten gift =)

    SvarSlett
  12. hei på deg.
    så kjekt dette var, hihihi har pynta juletre i dag vi å,
    satte det opp lørdag å pynt kom på idag, godt for alt som er gjort..

    klem fra sylvia

    SvarSlett
  13. Mannen og Sara har vært flinke til å velge juletre.Nydelig pyntet også.Her blir treet pyntet lille julaften.Ellers står jeg til knærne i klesvask,men må ta en pause innimellom.God uke,Barbro.Klem

    SvarSlett
  14. Vakkert tre med nydelig julepynt:o)
    Jeg har prøvd meg på litt sensur her i heimen også,men jeg blir arrestert hver gang.Utrolig hvor god hukommelse en femåring har.
    Ha en fin Mandag:o)

    SvarSlett
  15. Kjempefint juletre.
    Her pyntes det ikke før lille
    julaften,men syns det er koselig
    å se andres,når det måtte være.
    Klem:)

    SvarSlett
  16. Dere er så alt for snille!!!

    Kommer bortom i morgen da kanskje??? Hvis du er hjemme da..

    Nydelig pyntet tre! Jeg utsetter treet lengst mulig, slik at jeg slippper å støvsuge barnåler hver dag i 3 uker...

    Ha en fin kveld!

    Klem

    SvarSlett
  17. Det er lurt å få gjort unna ting på forhånd, da sparer man seg for mye stress og frustrasjon. Og juletreet ble flott i rødt og hvitt......

    SvarSlett
  18. Hva?! Ikke lov med spiselig pynt?! Betyr det at vi må droppe ansjosen og kaviartubene i år?

    Staselig tre, Barbro!

    SvarSlett
  19. Så koselig pyntet tre. Tror vi skal pynte vårt til helgen.
    Godt med alt som er unnagjort ja ;)

    Kos deg videre i adventstiden.
    Klem T

    SvarSlett
  20. Juletre = stemning! =D
    Her i huset følger vi tradisjonen (fra våres familier) med at treet skal pyntes lillejulaften, mens grevinnen drikker i bakgrunnen, gløggen lager deilig duft, og julemusikken klinger i bakgrun.... Ååååå, så jeg gleder meg!!! ;D
    Kjempefint tre dere hadde:) Skulle gjerne hatt et staselig tre i kun utvalgte farger, men så lenge ungene er små, skal de få bestemme uten sensur fra meg;) Så her blir det vel alle regnuens farger, men det er jo en viss sjarm med det også;)

    Ha en fortsatt fantastisk kveld, klem♥

    SvarSlett
  21. Jommen sann var ikke teet pyntet, gitt! Og vi som ikke har fått det i hus en gang. Nei, nei...Ja, ja!! Flott var nå deres i alle fall. Og så koselig med så masse håndlaget pynt.

    Klem!

    SvarSlett
  22. fint tre:-) jeg har en plan når det gjelder juletreet, det er å pynte den på lille julaften etter at ungene er i seng, og det skal være kun hvitt og sølv. Vi får nå se om det blir slikt, eller om det blir ett herlig sammensurium av hummer og kanari hehehe

    SvarSlett
  23. Fine treet! Neinei, ikke et øyeblikk for tidlig! I fjor fikk Belkinien en lite tre på rommet sitt. Mulig vil glemte å presisere viktighetene av vanning. Det resulterte i at vi fremdeles kan finne en og annen barnål hist og her. Grunnet denne intensive nålefellingen har vi i år ikke engang kjøpt tre enda, og nå synes jeg faktisk det begynner å haste. Det må jo akklimatiseres, og det er ikke så grådig lenge til jul. Det står høyt på julelisten, mao!

    Sender deg en melding, jeg har et kredittkort som ligger og hutrer i lommeboken, stakkars. Det skal det nok bli en orden på!

    SvarSlett
  24. Sååååå koselig,nydelig pyntet tre...Jeg skal og få inn treet til helga,det blir kos:)Når jula er over,så er en jo litt lei hele pynten,så vi kan like godt ta inn treet å nyte det en stund før jul:)Klem Caroline

    SvarSlett
  25. Det var et tre etter min smak, ikke for mye... men akkurat passe :)
    Godt med alt man er ferdig med, husker tiden da barna var små... tiden rakk aldri helt til.
    Ha en forsatt fin kveld, klem.

    SvarSlett