fredag 8. oktober 2010

To på en uke


Jeg har alltid hatt litt lappeangst. Prosjekter som krever pinlig nøyaktighet har liksom ikke vært noe for meg. Jeg liker best den kreative biten med å sette sammen farger og stoffer, og så blir resten litt tut og kjør. 

Men etter å ha utfordret lappefobien min, med en gradvis tilnærming, så begynner jeg faktisk å bli kurert.   
Ja, det er beint fram riktig moro nå når jeg begynner å få dreisen på det, og stort sett treffer i sømmene og sånt:-) Og etter det store lappeteppet, så ble et lite babyteppe bare peanuts (kremt, kremt...noen som begynner å bli litt vel eplekjekke her?)


Vakkert stillebensbilde av teppet med uryddige folder - og svart ledning som skimtes i bakgrunnen... Her var det om og gjøre å ta bilde av herligheten før det falt ned - hvilket det gjorde to sekunder etterpå.


Nå kan jeg altså skryte på meg to lappetepper i løpet av en uke, hvor skal dette ende??

Slapp av, det kommer til å ende ganske raskt, men før jeg går inn for landing med dunder og brak, så skal jeg hive meg rundt å få laget et lite teppe til sprinkelsengen. Ja, for alle lappesyende bloggedamer med små barn, og respekt for seg selv, har et sånt lekkert hengende på sengen.

God helg!

27 kommentarer:

 1. virkelig lekkert! og flotte stoffer du har brukt da! kunne ønske jeg kunne sy altså! Eller i det heletatt hadde hatt en symaskin så jeg kunne ha lært meg det! men men jeg får vell gå tilbake til mitt kjedelige gråe raggsokkprosjekt hehe ha en helg!!

  SvarSlett
 2. Du er en mester i sette sammen mønster og farger. Nydelig teppe:)
  Jeg har jo fremdeles mitt psykedeliske teppe liggende som jeg fant på Ebay. Det venter på den vatterte bakdelen. Men hvordan i alle dager gjør man sånt??? Har du tips til nettsider som viser sånt, Barbro?
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 3. Åh, du er nå jammen meg ganske god du også!!

  Herlig og søtt lappeteppe:)

  SvarSlett
 4. Enda et flott teppe, så flink du er! Her går det også etter "tut og kjør" metoden når jeg syr. Når jeg strikker derimot har jeg mer tålmodighet, og det snirkler seg avgårde etter vanskelige mønster. Men klippe og sy...kremt..jeg viser ikke frem baksiden av arbeidet for å si det slik ;)

  En fin helg ønskes deg!
  Klem T

  SvarSlett
 5. Hei Barbro..
  Nydelig sammensetting av lappene og flotte farger.
  Du er genial med symaskinen :)

  God Helg!
  Klemz

  SvarSlett
 6. Hei!:)

  Har du virkelig laget dette??? DU er så fantastisk flink! Skikkelig kreativ:)

  Klem:)

  SvarSlett
 7. Vi deler angsten for hjørner som ikke møtes, skjønner jeg :) Men som du sier så er jo farger og mønster og slikt så utrolig morsomt, så man kan vel egentlig bare droppe å bekymre seg så mye. Hva så om sømmene ikke treffer akkurat i hjørnene, lissom :)

  SvarSlett
 8. Så flink du er...

  Mine hjørner treffer sjeldent (les aldri) hverandre og det gjør at resultatet på lappverket blir der etter..

  Men jeg trøster meg så lenge det er hjemmelaget, så er det ikke så viktig at det skal være 100 % feilfritt!!

  Ha en fin helg!

  PS! I kveld skal vi ut og spise middag med Camilla og mannen, det blir nok kos!

  SvarSlett
 9. ahh, helt nydelig var det og i rosa, me like ♥♥♥

  SvarSlett
 10. herlighet.. du er en kombinasjon av effektiv og dyktig .. da må det jo bare bli bra!!
  Veldig fint teppe, nydelige stoffer du har valgt ut :o) God helg til deg! Klem J.

  SvarSlett
 11. Me like, too! Siden jeg har respekt for meg selv sa er jeg glad jeg ikke har sma barn lenger, slik at jeg ikke na MA sy lappeteppe til sprinkelsengen... ;-) Kunne na allikevel tenke meg et lappeteppe, da... Det far bli litt med tanken forelopig - hekler i hver ledige stund, vettu!

  ha en fiin fredag!
  klem Mette

  SvarSlett
 12. Eg gir med ende øve eg godeste Barbro!!!
  Ja; kor ska det enda???

  E du effektiviteten sjøl mon tru, elle kanskje du ikkje sove om nettene, siden du får gjort så møkje???! Hadde eg hatt ein hatt så hadde tatt den av for deg ;o)

  Goooood helg snuppa!

  SvarSlett
 13. Så koselig teppe i nydelige rosafarger.
  Du er vel flink:)

  SvarSlett
 14. Du er nok ein mester anten du vil eller ei :)

  SvarSlett
 15. Jeg tror det ender i fem lappetepper! Eller kanskje femtiåtte!
  God helg!

  SvarSlett
 16. Vakkert! Tror nok du kommer til å fortsette med dette, nå som du er kvitt lappeskrekken ja. Moro å se de flotte teppene dine. :)

  SvarSlett
 17. Syns du har all grunn til å være litt eplekjekk jeg ;-)

  Riktig god helg og klem fra Siv

  SvarSlett
 18. Det er bra å utfordre seg selv av og til :) Fine stoffer du har brukt. Her blir det nok flere lappetepper...

  Ha en fin helg! Klem

  SvarSlett
 19. Så flink du er!! Jammen godt du utfordret lappeangsten, for du er jo et naturtalent! Jeg har lappeallergi.. har hatt det helt siden ungdomsskolen da vi måtte lage et lappeputetrekk og mine lapper kom skjevt ut fra starten av! Mistet helt motet og ble allergisk symaskiner også, men den har jeg "vokst" ifra heldigvis, hehe! Men har mang en gang tenkt at jeg burde ha prøvd meg på lapper igjen!! Det er jo så fint..

  SvarSlett
 20. Det er nesten ikke lov til å være så flink!!!
  Ha ei flott helg! Kanskje det blir flere tepper :)
  klem
  Lise

  SvarSlett
 21. Jeg trur du er flink til alt du starter pa jeg.... Dette var bare helt nydelig, og for en fargesammensetting. Dette KAN du!!!

  SvarSlett
 22. Såååå søtt. Du traff blink med fargesammensetningen.

  SvarSlett
 23. Kjempefint! Flotte sammensettninger av stoffer :)

  SvarSlett
 24. Wow, nok et mesterverk fra deg. ☺ Ha en riktig god helg.

  SvarSlett
 25. Rålekkert altså!Du er en mester - skjønner ikke hvorfor du har lappeangst!!!Du må bare kjøre på mens du er i siget, ikke noe å tvile på altså:)
  God natt herfra!!

  SvarSlett
 26. Skal si du er fru Effektiv med stor F! Lappe-teppe-fobi er en ærlig sak, og jeg har også hatt litt angst for det. Men kommet et lite skritt videre! Nydelige farger, og blennende rette sømmer, her fra hvor jeg sitter!

  God helg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 27. Så skjønne tepper du har laget!! Fatter ikke at du har lappeangst! Du lager jo helt nydelige ting, snille deg! Man kan bli avhengig av å sy med lapper tror jeg. Er jo bitt av basillen selv. Tusen takk for tipset om stoffet mitt med motiv av Audun Hetland.Jeg elsker det litt småfrekke stoffet og synes det skilte seg ut fra det meste av det jeg har sett. Og nå fikk jeg altså forklaringen på hvor det kommer fra. Dette er jo noe av det beste med bloggbyen. Lurer man på noe, er det alltid noen som vet noe.Ha en fin lørdag! Stor klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett