tirsdag 20. oktober 2009

Tekstilbilder og snickerskake...I dag blir det et bloggeinnlegg om litt av hvert. Først kommer, på oppfordring, noen av bildene jeg hadde på utstilling i Galleri Skjold tidligere i år.

Kommer tilbake med flere bilder ved en seinere anledning:-) Går du også med en kunstnerspire i magen, og ønsker å stille ut bildene dine, ta kontakt med Galleri Skjold, så får du muligheten til å vise frem dine arbeider i et gammelt hus med en helt spesiell atmosfære.


Ble forresten ferdig med den andre julekjolen i dag, og den ser slik ut:
En kjole til en liten tulle på et par år, som får make kjole til sin storesøster. Så her blir det skikkelig søskenmatcing til jul.


Har også fått en oppfordring til, nemlig å legge ut oppskriften på snickerskaken som ble servert i den kjempekoselige dåpen vi var i på søndag. Ved gjennomgang av oppskriften oppdaget jeg at jeg har brukt en annen glasur på kaken enn jeg pleier. Her kommer den riktige, som er MYE bedre:


Snickerskake

5 eggehviter

4 dl farin

30 ritzkjeks

250 g salte peanøtter

1 1/2 ts bakepulver

1 1/2 ts vaniljesukker


Fyll

3 dl krem

+ 1 ss sukker


Eggehviter og farin piskes i 12 min. Kjeks og peanøtter knuses grovt og has oppi den stivpiskete marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker. Kle langpannen med bakepapir. Stekes ved 170 grader i ca. 20 min. Del kaken i to mens den ennå er varm. Fyll kaken med krem når den har kjølnet.


Glasur

100 g smør

2 pl melkesjokolade a 200 g

5 eggeplommer

100 g melis


Smelt smøret og melkesjokoladene. Avkjøl. Pisk eggedosis og bland det sammen med smøret og sjokoladen. Hell over kaken. La kaken stå i kjøleskapet et døgn før den serveres.


NAM, NAM!Snickerskake_large.jpg

7 kommentarer:

 1. Hei der, tusen takk for søt hilsen hos meg:) Hos deg har jeg ikke vært før, koselig å finne andre gode blogger. Så flink du er til å sy, skulle vel hatt mere tid til litt søm til mine søte små jeg også... Oppskriften skal prøves, hørtes jo veldig god ut:)

  Vi høres igjen:)

  SvarSlett
 2. Du er bare FANTSTISK flink Barbro:) Gleder meg STORVEIS til å se deg på torsdag. Hadde jo aldri trodd at kjolene skulle bli ferdig SÅ fort??? Snakker meg om effektiv dame... Du er helt utrolig:) Du må sende meg en pris sånn at jeg får tatt med meg penger til deg:;) Gleder meg til å se både lokalet, tingene dine og deg igjen. God klem

  SvarSlett
 3. Hei hei.
  Så koseleg at du la igjen ein kommentar hos meg for då fant eg din blogg også.
  Eg er heilt mållaus over allle dei fantastiske bileta du syr.
  Det er noko av det vakraste eg har sett:)))
  Særleg englebarna og kattane fall eg totalt for.
  Du er kjempedyktig.
  Du lurte på den rosa kjolen, og den er det eg som har sydd.
  Den er nok desverre seld for ei stund tilbake.
  Ha ein fin og flott dag.
  Smil H

  SvarSlett
 4. Tusen hjertelig takk. Du selv lager noen nydelige Kjoler. Jeg er rett og slett helt betatt.
  Så kjekt å kommer innom bloggen din, å få masse inspirasjon. Sånn blir jeg kjempeglad for.Tusen takk!
  Ha en fin dag. Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for fantastisk hyggelige kommentarer! Utrolig kjekt!

  Klem Barbro

  SvarSlett