Plommeinnhøstingen er i gang fra megastort plommetre i hagen. Treet er så stort at det aldri blir noe dårlig plommeår her i gården. Ettersom det er begrenset hvor mange kilo plommer man orker å spise, så har jeg i år slått meg på plommesaftlaging. Jeg husker jo at jeg i min pure ungdom en gang kjøpte økologisk plommesaft på Helios. Men jeg klarte ikke å erindre om det egentlig var godt.
Før smaksprøven er det ihvertfall bare til å fastslå at fargen er nå grådig fin:-) Litt sånn Fun Lightaktig.
Etter å ha prøvesmakt saften, så tror jeg nok jeg vet hvorfor det bare ble med den ene gangen jeg kjøpte plommesaft. Noen stor smaksopplevelse var det ikke, men helt greit liksom. Og i huset til familien Gribb, så blir den nok helt sikkert drukket opp:-)
Bare for å få en rød tråd i innlegget, så kan vi jo late som om dette er en alv som sitter under et plommetre:-)
Heldige deg, Barbro!
SvarSlettKan jeg få varmt anbefale en liten porsjon plommer kokt til Plommechutney?
Min mikroskopiske beholdning med årets plommer fra Hardanger endte som sådann,
og jeg angrer ikke ett sekund:) Kokt sammen med rødløk, hvitvinseddik, kanelstang, laurbær og noen pepperkorn...
Ha fortsatt fin søndag og ei fin uke.
Klem Beate
Such a beautiful post! Really enjoyed it!
SvarSlettMmmm,høres digg ut med plommesaft!
SvarSlettMen kan nesten ikke huske hvordan det smaker jeg heller,er veldig lenge siden jeg har smakt det;)
Plommesylt er veeeldig godt hvertfall:)
Nydelig bilde du har laget!
Ønsker deg en fin uke!
Klem Caroline
Hehe :-) Du er no driftig som setter i gang med saftlaging og gud vet hva :-) Du er så utrolig flink til så mye! Men enig med deg, fargen var i alle fall lekker ;-) God uke til deg Barbro! Og tusen takk for koselig kommentar på bloggen min, det varmer!!!! :-)
SvarSlettDen SÅ ihvertfall veldig god ut, sånn sett ut ifra fargen på safta! ;)
SvarSlett